Feestelijke opening Vlinderontdekkingstocht

HOUTEN – Op woensdag 19 juni vond bij basisschool De Vlinder in Houten de feestelijke opening van de Vlinderontdekkingstocht plaats. Vrijwel de hele school stroomde uit om dit bijzondere moment mee te maken.

Lenneke Baas, directeur van De Vlinder opende met een kort welkomstwoord. Hierna nam Bart van Wijck, voorzitter van de Lustrumcommissie van Rotary Club Houten Castellum, het woord. Hij gaf een introductie over het ontstaan en doel van de Vlinderontdekkingstocht. Burgemeester Isabella moedigde de kinderen vervolgens aan om de tocht te gaan lopen of fietsen.

De Vlinderroute is een geschenk van Rotary Club Houten-Castellum (RCHC). De tocht biedt een wandeling langs 20 tegels met verschillende vlinders die in Houten voorkomen

Veel enthousiasme
Voor de kinderen was er een quiz met vragen over vlinders en die werden met veel enthousiasme beantwoord. Hierna volgde het officiële openingsmoment. Onder luid gejuich onthulden twee leerlingen van De Vlinder samen met de burgemeester het bord met daarop de 20 vlinders die in Houten op stoeptegels zijn afgebeeld. Deze vlinders zijn afgelopen jaar daadwerkelijk door de Vlinderstichting in Houten gespot.

Over de Vlinderontdekkingstocht
Tijdens de tocht kun je per stoeptegel een QR-code scannen met een afbeelding van een vlinder. De QR-code leidt naar de website www.vlindersinhouten.nl, waar informatie over de betreffende vlinder te vinden is. De tocht is geschikt om – al dan niet in delen – lopend of met de fiets af te leggen en richt zich op kinderen in de bovenbouw van de basisschool, maar is ook interessant voor volwassenen.

Drie routes
De ontdekkingstocht is verdeeld in drie routes door Noord-Oost, Noord-West en Zuid Houten. RCHC heeft deze tocht ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Houten en de Vlinderstichting, ter ere van het vierde lustrum van de Rotaryclub. Het thema ‘de jeugd van Houten’ is al vele jaren een speerpunt van de club, en dit geschenk draagt bij aan de kennis en waardering voor vlinders en biodiversiteit.

Interessant voor hele regio
De Vlinderontdekkingstocht is niet alleen interessant voor inwoners van Houten, maar ook voor iedereen in de regio Lekstroom, zoals inwoners van Lopik, Nieuwegein en IJsselstein. Iedereen wordt uitgenodigd om naar Houten te komen voor deze leerzame en leuke tocht, en zo meer te leren over vlinders en de natuur.

Foto’s René van den Brandt

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn