Fietsen langs de nieuwe architectuur van IJsselstein

IJSSELSTEIN – Vestingstad IJsselstein heeft vele historische gebouwen en architectuur. Rond dit thema worden regelmatig rondleidingen georganiseerd. “Maar we wilden de moderne architectuur ook eens uitlichten”, zegt Angelique van Lierop, coördinator van UIT in IJsselstein. Op 10 juni en 8 juli kun je samen met een gids diverse moderne gebouwen in IJsselstein bekijken.

“De route gaat onder andere langs moderne (kantoor)gebouwen en uitbreidingen, zoals het kantoor van Dietzsch en van der Sanden en De Curve (met de gebogen ramen op de hoeken) van EVA architecten. Ook het opvallende pand van Schilte is in de route opgenomen. Verder bekijken we duurzame verstedelijkingsprojecten langs de IJssel van Hans Been en Walter van Meijl, en een aantal woningen aan de Poortdijk en het Hitteschild.”

Fietsroute
De tocht gaat door heel IJsselstein, vandaar dat gekozen is voor de fiets. Beide rondleidingen worden verzorgd door architect en gids Marlies Adriaansen. “Marlies heeft veel kennis op dit gebied, en ze kan er enorm boeiend over vertellen.” Er was vorig jaar veel belangstelling voor de architectuurrondleidingen. “Daarom hebben we ervoor gekozen om ze dit jaar weer in het programma op te nemen.”

Praktische informatie en aanmelden
Beiden rondleidingen starten om 19.00 uur voor de Bibliotheek aan de Overtoom en duren circa 2 uur. Deelnemers betalen € 7,50 per persoon. Aanmelden voor de rondleidingen kan via info@uitinijsselsten.nl. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

Foto: Willemien As / UIT in IJsselstein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn