Geen eieren, maar een trainer zoeken bij SV Houten

SV Houten-voorzitter Udo Delfgou heeft geen rustige paasdagen. Zijn tijd ging op aan het vinden naar een nieuwe trainer nadat Eddy Levering afgelopen week zijn biezen pakte bij de Houtenaren.

Het bericht over het opstappen van Levering kwam voor buitenstaanders onverwacht. De trainer die vorig seizoen nog succesvol was met Houten  onder 23, was de opvolger van Kevin Reinhard. Aanvankelijk leek die keuze de juiste: de club presteerde in de eerste seizoenshelft naar behoren. In de competitie staat promovendus Houten op de zesde plaats in de tweede klasse. Toch bleek er intern wat onrust te zijn ontstaan waarop Levering besloot de handdoek in de ring te gooien.

Onvrede

,,Ik moet eerlijk zeggen dat er deze Goede Vrijdag en dit paasweekend best veel tijd naar de club is gegaan”, vertelde voorzitter Udo Delfgou op tweede paasdag telefonisch aan Omroep Lekstroom. ,,Dat is even hectisch, maar aan de andere kant: daar ben je ook voorzitter voor.”

Echt veel uitleg geven over de situatie omtrent het opstappen van Levering kon Delfgou niet. ,,Ik vind het lastig om aan te geven wat er precies is gebeurd. Je merkt op een gegeven moment dat er wat onvrede is binnen een selectie. Een week of drie geleden kregen we die signalen. Toen hebben we met alle spelers een op een een gesprek gevoerd. Je hebt te maken met twintig spelers die allemaal hun eigen gevoelens hebben, maar de slotsom was dat er sprake was van een gevoel van onvrede. Die ontevredenheid hebben we mer de trainer besproken. Die gaf aan dat hij het vertrouwen wilde voelen dat hij de juiste man op de juiste plaats was. Uiteindelijk heeft Levering vrijdag kenbaar gemaakt te willen stoppen. Dat is volledig zijn eigen besluit geweest. Dat respecteren we, hoe jammer ik het ook vind.”

Prestaties

Qua prestaties hadden we echt niets te klagen”, gaat Delfgou verder. ,,We stonden lange tijd op de tweede plaats. Dat was boven verwachting. We zijn net gepromoveerd en we hoeven echt niet meteen weer te promoveren. Die ambitie hebben we niet. We hebben na de winterstop wel meer verloren dan in de eerste seizoenshelft, maar we hadden ook een rijtje met lastige tegenstanders, dus daar hebben we ook geen ontevreden gevoel over.”

,,Onze aanvoerder, Robin Kool, heeft ook gezegd dat Eddy het seizoen prima had kunnen afmaken als het aan de spelersgroep lag. Wel gaf hij aan dat er er anders over de speelwijze gedacht werd. Dat is een verschil van inzicht, maar niet een noodzaak om vanuit de club te zeggen: we stoppen er direct mee. Het is een keuze van Eddy zelf geweest. En, nogmaals, dat vind ik erg jammer. Ik had liever samen gaan zoeken naar een oplossing. Ik vind het wel belangrijk om te zeggen dat Eddy het bij Houten fantastisch gedaan heeft. Helaas horen dit soort dingen er soms ook bij, maar ik wil dat wel zien met respect voor de persoon.”

Toekomst

SV Houten zal ook zonder Eddy Levering verder moeten. Op het moment van schrijven is nog niet bekend met welke trainer de club het seizoen af zal maken. ,,We moeten ook na gaan denken over volgend seizoen”, weet Delfgou. ,,We hadden met Eddy een contract voor twee seizoenen, maar nu hij weg is zullen we dus met kandidaten moet gaan praten over wie er na de zomer voor de groep staat.”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn