Geen kampioenschap voor Houtense hockeyers ondanks zege

HOUTEN – De mannen van HC Houten hebben zondag, ondanks een zege op Ommoord, geen kampioensfeest kunnen vieren omdat ook concurrent Hudito wist te winnen,

HC Houten kwam tegen Ommoord vrij eenvoudig op een 4-0 voorsprong door doelpunten van Laurence Koch, Marius Koster, Mats van Doorn en Jordy van Dordt. In de slotfase lieten de Houtenaren het echter compleet afweten waardoor Ommoord nog tot 3-4 kwam. ,,Tot het laatste kwart was het een prima wedstrijd”, vond Van Dordt. ,,We hebben het alleen in het laatste kwart weggegeven.”

Malden
Naaste concurrent Hudito won van Schiedam (4-2) en kon zich daardoor tot kampioen kronen met één punt voorsprong.
Door de tweede plaats is HC Houten wel zeker van de nacompetitie. Daarin spelen de hockeyers volgende week tegen Union dat officieel uit Nijmegen komt, maar op de grens met Malden ligt. ,,Dat zie ik positief in”, zegt Van Dordt. ,,Tegen een sterke tegenstander staan we er altijd.”