Geld ophalen met een lach en traan

HOUTEN – In de uitzending ‘Bijna Weekend’ van Rob van der Werff vertellen de DramaQueens over een bijzondere actie. Petra en Alide treden al jaren op met elkaar, en zijn nu een inzamelingsactie gestart op 13 juli voor twee vrienden uit Sint-Maarten.

“Onze twee vrienden DJ Jansen en Joost de Jong zijn na de storm Irma naar Sint-Maarten gegaan, om daar de lokale bevolking te helpen. Dat vonden wij zo’n mooi initiatief. Zij komen in de zomer even naar Nederland. We willen ze met deze actie graag een steuntje in de rug geven”, vertellen Petra en Alida op de radio.

Geen stroom
“Heel veel mensen denken dat het nu wel beter gaat, maar dat is niet het geval. Om een voorbeeld te noemen: ze hebben nu veel last van stroomstoringen. Er is dan geen internet en je koelkast doet het delen van de dag niet.  En zonder internet ben je echt afgesloten van de rest van de wereld”, maken de dames duidelijk.

Fragen Food Foundation
Teejay en Joost doen al tijden veel voor de regio: ” Ze zijn echt een begrip in Sint-Maarten. Ze hebben de Freegan Food Foundation, waar ze producten voor ophalen. Zij halen deze producten op bij supermarkten op die nog kort houdbaar zijn, en daar maken ze vegan maaltijden van.

Dramaqueens
Ze treden al jaren op in de omgeving: “Schalkwijk, Houten, ‘t Goy, Benschop en Nieuwegein. Daar treden we voornamelijk op. We schrijven teksten op bestaande nummers. We proberen daar altijd een beetje gekkigheid aan toe te voegen, een beetje ondeugend.” Over hoe ze tot de naam DramaQueens zijn gekomen waren ze kort en krachtig: “Dat kwam door mijn dochter”, vertelt Petra.

Pand Pannenkoek in Schalkwijk
De dames hebben er zin in op 13 juli: “We gaan leuke nummers zingen. Ook met ons vieren. We gaan het echt doen met een lach en een traan.” Op de Facebookpagina van de DramaQueens is meer informatie te vinden. Kaarten zijn 30 euro per stuk en dat is inclusief twee drankjes.

Luister nu het hele fragment van de dames in Bijna weekend terug:

Foto: DramaQueens

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn