Gelijkspel voor titelkandidaten VVIJ en Elinkwijk in onderling duel

UTRECHT – USV Elinkwijk behoudt de beste uitgangspositie voor het winnen van het kampioenschap, na gelijk gespeeld te hebben tegen VVIJ (2-2). Vijftien minuten in blessuretijd maakte de thuisploeg gelijk tegen de club uit IJsselstein. Daarmee staan beide teams, met nog één wedstrijd te spelen, gelijk op de ranglijst met 49 punten uit 23 duels. Maar Elinkwijk (32+) heeft een beter doelsaldo dan VVIJ (27+).

Voordat de wedstrijd in 3e klasse D. begon, werd er veel vuurwerk afgestoken. De partij stond onder leiding van Roelof Luinge. Beide teams hadden na 28 minuten weinig kansen. Maar Max Groenendijk maakte de 0-1 door een schot buiten het strafschopgebied. Dat zorgde voor een vreugde-uitbarsting rondom het veld. Hij rende naar de bank om het doelpunt te vieren met zijn medespelers. Drie minuten in blessuretijd van de eerste helft maakte Elinkwijk-aanvaller Eren Kurt 1-1. Hij plaatste de bal met een schuiver tegen de binnenkant van de linkerpaal.

Gemiste penalty en late gelijkmaker
In het begin van de tweede helft had VVIJ meerdere kansen, maar zonder succes. Een kwartier voor tijd wist Lowen van Ee alsnog een doelpunt te maken voor de uitploeg. Hij kopte de bal in de kruising. Het duel werd fysiek feller, maar dat leidde niet tot een doelpunt. Ook niet toen er een strafschop gegeven werd aan Elinkwijk in de 90e minuut, want die werd tegen de paal geschoten. De thuisploeg ging daarna door met aanvallen en scoorde vijftien minuten in blessuretijd alsnog de gelijkmaker.

YouTube player

Terechte uitslag

VVIJ-trainer Mo Touh kan leven met de uitslag. “We komen wel twee keer op voorsprong en misten grote kansen in de tweede helft. Maar we maakten gelukkig 1-2. Toen Elinkwijk een penalty miste had ik het gevoel: dit kan nooit meer misgaan! Vijftien minuten in blessuretijd maakte USV Elinkwijk alsnog de tegentreffer. Het is erg zuur dat we hier niet gewonnen hebben. Maar als ik heel eerlijk ben, dan is 2-2 de terechte uitslag. Deze wedstrijd was voor ons een finale en we hadden de intentie om deze wedstrijd te winnen. We spelen volgende week thuis tegen NiTA. Deze club staat op de 11e plaats en die willen niet degraderen. En volgende week wil VV Benschop (dat staat op de 4e plaats) de periodetitel winnen. Die hebben iets om voor te strijden. Ik hoop dat VV Benschop gelijk speelt of wint tegen USV Elinkwijk. Hadden we vandaag gewonnen, dan had ik misschien wel het lef gehad om te zeggen dat we kampioen worden!”

Voorbereiding op de laatste competitiewedstrijd
“We spelen wekenlang al goed voetbal en dat zorgt voor veel vertrouwen”, zegt VVIJ-trainer Mohamed Touh. “Elinkwijk heeft voetballers die op een redelijk niveau gespeeld hebben, maar mijn jongens hebben niet onder gedaan voor ze. Mijn spelers hadden constant de wil om te winnen. USV Elinkwijk scoorde dit seizoen net iets meer dan wij. Maar VVIJ heeft de minste tegengoals (22) geïncasseerd. Dus onze organisatie staat goed. We gaan met veel vertrouwen onze laatste wedstrijd tegemoet. Het is nog niet gespeeld, want het kan nog alle kanten op!”

Strijd om het kampioenschap
Koploper Elinkwijk speelt volgende week zaterdag om 14:30 uit tegen VV Benschop. Op datzelfde tijdstip speelt VVIJ thuis tegen NiTA.