Gemeente Houten gedagvaard in kort geding rondom Houten Hub

HOUTEN – De gemeente Houten is  gedagvaard door Bewonerscommissie Houten Oost. “Op 14 mei 2024 dient de gemeente Houten te verschijnen ter openbare rechtszitting bij de Rechtbank te Utrecht, Dit ter behandeling van het kort geding van eisende partij Bewonerscommissie Houten Oost tegen het plan Houten Hub/AZC op de locatie Houten oost.”

De bewonerscommissie is van mening dat de burgemeester onrechtmatig gehandeld heeft in zijn optredens en handelingen betreffende het plan voor de Houten Hub in Houten Oost. De bewonerscommissie heeft daarom eerder het vertrouwen in de burgmeester opgezegd. “De mededeling van het college van Burgemeester en Wethouders op 19 maart 2024 om de volgende stap te willen zetten in het ongewijzigde vervolgplan Houten Hub, op de locatie Houten Oost, niet te verantwoorden en onacceptabel”, aldus een woordvoerder van Bewonerscommissie Houten Oost.

Sommatie
De rechter wordt gevraagd zich te buigen over de sommatie die de bewonerscommissie eerder op 8 april via een advocaat gaf aan de gemeente Houten:
-De burgemeester zich zal onttrekken (van enige besluitvorming) van het dossier Houten Hub.
-Een onafhankelijke derde zal waarnemen en rapporteren dat de besluitvorming zorgvuldig voorbereid zal worden met inachtneming van de rechtsbescherming van belanghebbenden (en dus niet alleen rechtsbescherming van voorstanders).
-De burgemeester zich weerhoudt om uitspraken te doen waarmee de schijn wordt gewekt dat hij zelfstandig een besluit kan nemen over het plan Houten Hub en/of zijn persoonlijke en door zijn ambtsgewicht sturende voorkeuren uitspreekt over dit plan.

Voorzieningenrechter
De gemeente Houten heeft op 10 april 2024 via een advocaat laten weten dat de Burgemeester deze sommatie niet zal opvolgen. Het is nu ter beoordeling van de Voorzieningenrechter om uitspraak te doen over de gestelde sommatie van de bewonerscommissie. Moet de gemeente de sommatie volgen of staat de gemeente in haar recht met de keuze dat niet te doen? Heeft de burgemeester op enig moment onrechtmatig gehandeld?

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn