Gemeente IJsselstein bedankt mantelzorgers met cadeaubon

IJSSELSTEIN – Mensen zorgen graag voor elkaar. Ook in IJsselstein zijn veel inwoners als mantelzorger actief. Als blijk van waardering bedankt de gemeente haar mantelzorgers met een cadeaubon. “Mantelzorgers doen dit met zoveel liefde en toewijding, en dat verdient speciale waardering!”, vindt de gemeente.

Uit cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat in Nederland jaarlijks circa 5 miljoen inwoners mantelzorg bieden aan partner, familie, vriend of buur. In IJsselstein zijn er ruim 10.000 mantelzorgers actief, waarvan zo’n 25 procent langdurig of zwaar belast is.

Erkenning
Mantelzorgers ervaren hun taak als waardevol maar ook zwaar. Het zorgen gebeurt vaak met liefde en toewijding, maar soms ook omdat er geen andere keus is. Er gaat veel tijd inzitten en levert soms emotionele, fysieke en financiële uitdagingen. De gemeente IJsselstein erkent de belangrijke rol van de mantelzorgers en biedt diverse vormen van ondersteuning aan.

Steunpunt
Zo biedt het Steunpunt Mantelzorg IJsselstein/Lopik van Stichting Pulse informatie, advies en praktische hulp. Mantelzorgers kunnen hier terecht voor een luisterend oor, hulp bij regeltaken of toegang krijgen tot respijtzorg, waardoor zij tijdelijk ontlast worden van hun zorgtaken. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten en workshops waar mantelzorgers ervaringen kunnen delen en nieuwe vaardigheden kunnen leren.

Mantelzorgwaardering
Van 1 juli tot en met 30 september kunnen mensen via Stichting Pulse  de Mantelzorgwaardering uitzoeken. Voor vragen hierover is Stichting Pulse op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar via  030-6868 030. Mailen kan ook: secretariaatmantelzorg@stichting-pulse.nl

Foto: Unsplash

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn