Gemeente IJsselstein viert opening doorfietsroute met BMX-experience

Na een halfjaar van werkzaamheden is het IJsselsteinse deel van de Doorfietsroute Utrecht-IJsselstein vrijdagmiddag feestelijk geopend. “We vieren dit met een toffe BMX-experience voor kinderen!”, laat de gemeente IJsselstein op haar Facebookpagina weten. Het fietspad langs de Baronieweg/Parallelweg is uitgebreid en verbeterd. De eerste 3 kilometer van in totaal 12 kilometer zijn gereed

Het fietspad van het Basiliekpad tot de Nijverheidsweg is verbreed. Ook is het gelukt om de Industrieweg te versmallen, waardoor ook hier het fietspad kon worden uitgebreid. Een mooi resultaat volgens wethouder Peter Bekker: “Prachtig om te zien hoe we in samenwerking met Terberg de fietser meer ruimte geven, en zo een knelpunt in de verkeersveiligheid hebben opgelost.”

Fietsers hebben voorrang
Verder is er een veilige fietsoversteek gemaakt aan het Hooglandplein. De snelheid van auto’s is verlaagd en de fietsers hebben voorrang. Ook bij de Tuinensingel heeft de fietser nu voorrang. “De fietskunstwerken bij de rotonde attenderen automobilisten op overstekende fietsers en laten zien dat ‘ons stadje’ een fijne fietsstad is.”

Snel en veilig
Van het Basiliekpad in IJsselstein, via het Antonius ziekenhuis en Cityplaza in Nieuwegein, fiets je straks in 50 minuten naar treinstation Vaartsche Rijn in Utrecht. Het doel van de doorfietsroute is om fietsers snel, veilig en prettig te laten fietsen tussen dorpen en steden. De komende tijd starten Nieuwegein en Utrecht met de werkzaamheden.

Feestje met wereldkampioen BMX
Kortom: alle reden voor een feestje. Onder leiding van voormalig wereldkampioen BMX, Sietse van Berkel, werden kinderen tussen de 5 en 12 jaar uitgenodigd om op vrijdagmiddag 26 april mee te doen aan de BMX-experience op het Podiumterrein bij de skatebaan. “Deelname is op eigen risico, begeleiding van een volwassene is noodzakelijk. Fietsen zijn aanwezig.”

Foto: Gemeente IJsselstein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn