Gemeenteraad akkoord met bestemmingsplan Blokhoeve West

NIEUWEGEIN- De gemeenteraad van Nieuwegein gaat in grote meerderheid akkoord met bestemmingsplan Blokhoeve Blok West. Dit kwam aan de orde tijdens de raadsvergadering van 20 juni. De bedenkingen met betrekking tot hittestress, autoverkeer en parkeergelegenheid wist de wethouder niet helemaal weg te nemen.

Partij De Unie sprak haar zorg uit over hittestress die mogelijk in de toekomst in dat plan ervaren wordt.  Ze vraagt zich af of er wel voldoende groen in de plannen zijn opgenomen.

Wandelen en fietsen
De PvdA is blij met het plan omdat er ook voorzien is in allerlei voorzieningen, zoals sportvoorzieningen. De partij sprak wel haar zorg uit over autoverkeer en de parkeergelegenheid in het plan. Ze wil graag een toezegging dat er meer ruimte komt voor wandelen en fietsen.

Parkeren
‘Ieders Belang’ is bezorgd dat er onvoldoende parkeerplekken in het plan zitten, en stelde voor een extra parkeerdek op de parkeerplaats te realiseren. Ook in verband met het congrescentrum NBC dat dichtbij ligt.

Reactie wethouder
Wethouder Schouten zegt over de mogelijke hittestress dat het even duurt voor alle groen volgroeid is in zo’n plan. Ze wijst er op dat het wat betreft  verkeersveiligheid helemaal is ingericht op langzaam rijden. De nabijheid van congrescentrum NBC zal volgens haar geen grote problemen opleveren qua parkeren. Ze ziet niets in een extra parkeerdek. Ze wil eerst de ontwikkelingen op het gebied van parkeren afwachten. De berekeningen van de parkeerdruk geven immers aan dat er geen problemen te verwachten zijn.

Stemming
Bij de stemming blijkt alleen de fractie van Ieders Belang tegen te stemmen. De rest van de fracties ging met een meerderheid van 26 stemmen voor en 1 stem tegen akkoord met het bestemmingsplan.

Foto gemeente Nieuwegein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn