Gemeenteraad akkoord: voor het eerst een burgerberaad in Nieuwegein

NIEUWEGEIN – De gemeenteraad heeft op 20 juni in de raadsvergadering met grote meerderheid voor een burgerberaad gestemd. Het burgerberaad gaat zich buigen over het onderwerp ‘een nieuw verhaal voor zorg in Nieuwegein’. Dit betekent dat Nieuwegein voor het eerst in de geschiedenis een burgerberaad krijgt.  Het voorstel werd aangenomen met 27 stemmen voor en 1 tegen.

Het merendeel van de partijen sprak steun uit voor een burgerberaad. Alleen de partij Ieders Belang stemde tegen, omdat de fractie een verplichtend burgerberaad wil.

Afspiegeling samenleving
Het burgerberaad wordt samengesteld na een speciale loting met 160 inwoners van Nieuwegein, zodat het burgerberaad een correcte afspiegeling van de Nieuwegeinse samenleving is. De leden van het burgerberaad gaan met begeleiding van een extern bureau zich buigen over de toekomst van de zorg in Nieuwegein. De titel van het burgerberaad is ‘een nieuw verhaal voor zorg in Nieuwegein’.

Amendement
De uitkomsten van het burgerberaad moet goedgekeurd worden door de gemeenteraad. De raad sprak zich in een amendement uit adviezen en uitkomsten van het burgerberaad in principe over te nemen. Mocht dat volgens de raad niet lukken, dan is het genoodzaakt om zich te verantwoorden. D66, PvdA, LV, GL, De Unie, VVD, VSP en CU dienden dit amendement in.

Stemming
Na de beraadslaging werd twee keer gestemd. Bij het laatste aangepaste voorstel werd met 27 stemmen voor en 1 tegen het burgerberaad aangenomen door de raad.

Foto: gemeente Nieuwegein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn