Geslaagde ouderenbijeenkomst in De Engel

HOUTEN – Op 14 juni kwamen 125 tachtigplussers naar restaurant de Engel voor de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst van de Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap Houten.

De bijeenkomst begon met een eucharistieviering, voorgegaan door pastoor F. Hogenelst en pastoraal werkster W. Sarot en muzikaal ondersteund door koor Omnia. De aanwezigen werden getrakteerd op koffie met iets lekkers en de muzikale omlijsting werd verzorgd door Beierkapel ‘Die Holzers’ uit Houten.

Wisselwandelstok
Zoals ieder jaar werd een senior in het zonnetje gezet om dankbaarheid voor zijn of haar inzet te tonen. In 2023 was dat Ko Vernooij. Hij gaf de stok nu door aan Bep Kraan. Eugène van Zijl, locatieraadvoorzitter van de RK geloofsgemeenschap in Houten, sprak haar toe: “Bep heeft jarenlang de zorg gehad voor al het liturgische linnengoed en kleding in de kerk, haar wasmachine draaide geregeld overuren. Daarnaast heeft zij diverse koormantels gemaakt voor de pastoraal werkers. Ook schonk ze talloze koppen thee, koffie en chocolademelk bij sociale ontmoetingen”. Onder luid applaus nam Bep de wisselwandelstok dankbaar in ontvangst.

YouTube player

Traditie
Volgens traditie werd er bij de bijeenkomst een advocaatje met slagroom geserveerd en bij de lunch was er het voor de deelnemers beroemde broodje kroket. Na de lunch keerden de ouderen -al dan niet met rollator- weer huiswaarts. Een 40-tal vrijwilligers hielp mee om alles in goede banen te leiden.


Foto: Charles Verwimp

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn