GL en D66: ‘College schetst te positief beeld over bouwplannen Houten-Oost’

HOUTEN – GroenLinks en D66 hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Ze zijn van mening dat het college een te positief beeld schetst van nieuwbouw in Houten-Oost. Uit een ambtelijke analyse door de Provincie Utrecht bleek onlangs opnieuw dat bouwen in Houten Oost niet kansrijk genoemd wordt door de provincie.

GroenLinks en D66 Houten stellen daarom de volgende vragen:

  1. Nu Houten-Oost opnieuw een ‘niet kansrijke’ locatie is gebleken, raakt snelle en betaalbare woningbouw daar verder uit beeld. Wanneer is het moment om na te gaan denken over een plan B, zodat we niet nog meer vertraging oplopen?
  2. Er worden participatie trajecten opgestart om verschillende scenario’s voor Houten-Oost te bespreken met inwoners, terwijl de locatie ‘niet kansrijk’ is zonder zicht op verandering. Hoe gaat het college zorgen dat in de communicatie duidelijk is dat er geen sprake is van snelle woningbouw maar dat het sterker nog geheel onzeker is of dit ooit plaats gaat vinden? Oftewel, hoe worden valse verwachtingen en daaruit volgende teleurstellingen bij inwoners voorkomen?

.
Transparante en juiste informatie
GroenLinks Houten en D66 Houten vinden dat het College hier eerlijk over moet zijn naar inwoners. Het is volgens de partijen bovendien logisch om schaarse financiële middelen en ambtelijke capaciteit in te zetten voor planvorming die wél kansrijk is. De partijen vinden dat inwoners van de gemeente Houten recht hebben op eerlijke, transparante en juiste informatie. Zij vinden het ontwikkelen van schetsen voor Houten-Oost en het starten van participatie zoals het college van plan is daar niet in passen. Zij vinden dat dit inwoners op het verkeerde been zet.Budgetten en capaciteit
Volgens Marije Werelds, raadslid D66 Houten, moet het college in actie komen: ”De budgetten en ambtenarencapaciteit van de gemeente zijn schaars en kunnen maar één keer worden ingezet. We vinden dat het college in moet zetten op woningbouw binnen de Rondweg en het verstedelijkt gebied in plaats van het uitwerken van plannen die de komende jaren niet kansrijk zijn”.Meer droom dan werkelijkheid
Susan van Erp fractievoorzitter GroenLinks Houten: “Voor GroenLinks is snelle en betaalbare woningbouw de eerste prioriteit. Houten-Oost als woningbouwlocatie is echter meer droom dan werkelijkheid. We hebben het college vragen gesteld omdat we willen dat we nú gaan nadenken over een plan B.”

Foto: René van den Brandt

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn