Grijs naar Groen van Houten naar nieuw Regionaal Energiecentrum in Zeist

Houtenaren kunnen zich vanaf nu nog beter laten helpen bij het verduurzamen van hun woning. Woensdag 24 april is het nieuwe regionale Energiecentrum aan de Slotlaan in Zeist officieel geopend. Grijs naar Groen, voorheen gevestigd op een bedrijventerrein in Houten, maakt ook onderdeel uit van het nieuwe Energiecentrum. Inwoners kunnen daar met name terecht voor een demonstratie van verschillende oplossingen. Denk hierbij aan isolatiemateriaal, ventilatiesystemen en warmtepompen. Het centrum, waar ook de Zeister organisaties Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf deel van uitmaken, vervult een regio functie voor inwoners van de gemeenten Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf geven in het Regionaal Energiecentrum inwoners lokaal tips en informatie over verduurzamen. Houtenaren kunnen hiervoor terecht bij de eigen lokale initiatieven zoals EnergieRijk Houten, !mpact Houten en de coöperaties Duurzaam Eiland en Opgewekt Houten.

Grijs naar Groen
Grijs naar Groen verwacht op de nieuwe locatie in het centrum van Zeist een betere zichtbaarheid en meer aanloop van regionaal winkelend publiek. Initiatiefnemer en drijvende kracht Kees Bakels: “De Slotlaan in Zeist is voor veel inwoners van de vijf gemeenten goed bereikbaar en een bezoek is nu goed te combineren met andere winkelbezoeken.” Grijs naar Groen voert in het Energiecentrum gratis en onafhankelijk technische adviesgesprekken met inwoners over het energiezuinig maken van hun woning, het zelf opwekken van energie en het afscheid nemen van aardgas. Hiervoor krijgt Grijs naar Groen subsidie van de gemeenten. Een woordvoerster van de gemeente legt desgevraagd uit waarom Grijs naar Groen wilde verhuizen. “Grijs naar Groen zat eerst in Houten op een bedrijventerrein aan de Lange Schaft. Zij zaten daar op de eerste verdieping. Er was daar geen lift alleen een trap. Om het voor iedereen toegankelijk te maken wilde Grijs naar Groen op zoek naar een locatie op de begane grond, zodat het voor iedereen makkelijk toegankelijk is.  Daarbij komt er op een bedrijventerrein weinig winkelend publiek langs. Grijs naar Groen is dus op zoek gegaan naar een locatie die én goed toegankelijk is en waar veel mensen komen. Hij is toen in de regio gaan zoeken en toen is Grijs naar Groen uitgekomen bij een grote ruimte in Zeist aan de Slotlaan. De Zeister organisatie Mijn Groene Huis (vrijwilligers die inwoners lokaal tips en informatie over verduurzamen geven) en Grijs naar Groen zijn met elkaar in gesprek gegaan en hebben samen de nieuwe locatie betrokken.”

Openingstijden
Het Regionaal Energiecentrum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 12.00 – 16.00 uur. Adviesgesprekken met Grijs naar Groen zijn mogelijk op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in het Energiecentrum. De demonstratieruimte is ook tijdens de reguliere openingstijden te bezoeken. Adres: Slotlaan 279, Zeist.

Excursie 17 mei
Om het bezoek aan het Energiecentrum eenvoudig te maken, organiseert de gemeente Houten een excursie met de bus op vrijdagochtend 17 mei. Dit wordt een speciale demonstratieochtend bij Grijs naar Groen voor inwoners uit Houten. De bus vertrekt om 9.15 uur vanaf het gemeentehuis en arriveert 12.00 uur weer in Houten. Opgeven kan t/m 10 mei door een e-mail te sturen naar duurzaam@houten.nl o.v.v. Grijs naar Groen en vermeld daarin uw naam, adres en telefoonnummer. Let op er is een beperkt aantal plaatsen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn