Groep Houtenaren wil doorpakken met huisvesting asielzoekers, woningzoekenden en maatschappelijke organisaties

Een groep inwoners van de gemeente Houten is 8 december een petitie gestart om de gemeente aan te sporen om door te pakken met het huisvesten van woningzoekenden, vluchtelingen en drie maatschappelijke organisaties.
Op 30 november trok het college van burgemeester en wethouders haar voorstel terug om in Houten Oost 150 spoedzoekers, 175 asielzoekers en 3 maatschappelijke organisaties een plek te geven. Er was te weinig draagvlak voor het voorstel in de vorm waarop het voorlag. Vooral de komst van asielzoekers stuitte op bezwaren bij omwonenden.

De inleidende tekst bij de petitie luidt: “Als Houtenaren zijn wij geschrokken van het collegebesluit om het raadsvoorstel over – onder andere – de komst van 175 (kansrijke) vluchtelingen terug te nemen. De nood onder deze mensen is te hoog en ons dorp te groot en welvarend om zo’n uitstel te rechtvaardigen.”

Opvangcentrum Ter Apel overvol
De langdurige crisis bij aanmeldcentrum Ter Apel ontaardde deze week in een nieuw dieptepunt. De inspectie luidde de noodklok vanwege de ondermaatse opvangsituatie. De rek is eruit en de Groningse gemeenten hebben het gevoel er alleen voor te staan.

Combinatie huisvesting verschillende groepen
De indieners van de petitie vinden de bedachte combinatie van drie groepen veelbelovend: tijdelijke huisvesting voor woningzoekenden, vluchtelingen en 3 ondersteunende organisaties (DoorGeefLuik, Voedselbank en Krachtfabriek). Ze vinden dat veel van de aangevoerde bezwaren door insprekers van de Ronde Tafel Gesprekken op 28 november niet op feiten berusten.

Petitie
De bewonersgroep verzoekt de gemeente Houten om het oorspronkelijke plan voor de ‘Houten Hub’, al dan niet in aangepaste vorm, zo snel mogelijk ten uitvoer te brengen. De petitie, die op 8 december online is gezet, werd de eerste avond 750 keer ondertekend. link naar petitie

Weergaven: 0

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill