Bewegen voor kleintjes: Nijntje Pleintje

HOUTEN – Op woensdag 12 juni wordt het Nijntje Pleintje georganiseerd door Casca Dura Acadamy en Sportpunt Houten. Dit speelse evenement is voor kinderen tussen twee en drie jaar. Het sportfestijn is onderdeel van de Nationale Buitenspeelweek.

Balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien, schoppen, alles komt voorbij tijdens Nijntje Pleintje. “Het programma is samengesteld om gevarieerd bewegen voor kinderen te bevorderen, wat erg goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen is”, aldus trainster Rianne Furtado van Casca Dura Academy.

Bewegen met plezier
Er zijn minstens tien verschillende oefeningen en spelletjes die de kinderen kunnen ontdekken. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes: “Ze krijgen door alle oefeningen een sneller reactievermogen, meer klimvermogen en ze kunnen zich beter opvangen als ze vallen. Ze worden bewust van hun lichaam wat kan en wat niet kan. Je ziet in een korte tijd een echte progressie op dat vlak.”

Geregeld sporten
Rianne merkt op dat kinderen minder sporten op jonge leeftijd: “Het is belangrijk voor jonge kinderen om te sporten. Ouders zijn allemaal druk en zetten hun kind makkelijk achter verschillende schermen. Meedoen aan dit soort activiteiten zijn een stok achter de deur, voor ouders en peuters om samen bewust tijd voor sporten in te ruimen. Je hoopt dat ze al op jonge leeftijd een patroon opbouwen voor de rest van hun jeugd door geregeld te sporten.” Ook is het een ideale opstap naar de gewenste sport als ze lid mogen worden van een vereniging: “De motorische vaardigheden die ze leren tijdens Nijntje Pleintje is in te zetten voor de uiteindelijke sport die ze gaan kiezen.”

Kom langs
Nijntje Pleintje start op woensdag 12 juni om 10.30 uur tot 12.00 uur in speeltuin Loeriksepad/Staatsspoor. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen. 

Foto: KNGU 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn