Handbal Houten verliest ruim van Volendam

LvanRaak Milieutechniek/Handbal Houten heeft de eerste wedstrijd in de Handbal NL League ruim verloren. Na een gelijkwaardig begin, nam Kras/Volendam na twintig minuten het initiatief. Het werd uiteindelijk 40-25 voor de thuisspelende Volendammers.

Na vijf weken rust heeft Handbal Houten de competitie hervat. Nadat de Houtense handballers met drie punten de Bene-League hadden afgesloten, is nu de competitie hervat met enkel Nederlandse ploegen. In vijf wedstrijden moet degradatie voorkomen zien te worden en dat is een uitdaging. In eerdere wedstrijden in de Bene-League werd er tegen Kras/Volendam verloren. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf assistent-trainer Raymond de Fiouw aan dat het een lastige wedstrijd zou worden: “Het is een lastige wedstrijd, zeker uit. We moeten in het begin bijblijven en dan kunnen we het spannend maken. We hebben een tactisch plan om het offensief verdedigende Volendam aan te pakken en zijn onze snelle spelers zijn hierin belangrijk.”

Vijf weken rust
De eerste twee weken na de Bene-League pakte Handbal Houten rust: “Niemand was op de club de eerste twee weken. De spelers trainen dan thuis voor zichzelf. Daarna zijn we weer begonnen en hebben we voortgeborduurd op waar we mee bezig waren: individueel de spelers beter maken en als groep stappen zetten. We willen degradatie voorkomen en de play-offs wedstrijden tegen een ploeg in de Eredivisie ontlopen. Daar moeten we alles voor doen.”

Tactisch trucje
De technische staf had na de eerdere drie nederlagen in het seizoen tegen Volendam zijn conclusies getrokken. Handbal Houten haalde de eerste helft bij elke aanval keeper Bjorn Brachten eruit. Rogier Teeuwissen, afwezig door een knieblessure, legt op de tribune de tactiek uit: “Volendam heeft een offensieve dekking. Wij halen daarom de keeper bij onze aanvallen eruit, zodat Volendam wat meer tegen de cirkel aan gaat verdedigen. Dan spelen we dus zeven tegen zes in de aanval. Hierdoor moet Volendam terugzakken en hebben wij meer tijd en ruimte om goede aanvallen op te zetten. We moeten dan wel oppassen om niet snel te schieten en tegen onnodig balverlies op te lopen, want dan moet er snel iemand terug omdat er natuurlijk een leeg doel is. Het is wel een leuke conditietest voor onze keeper.”

Volendam loopt weg
Met deze tactiek hield Handbal Houten Volendam goed bij de eerste twintig minuten (9-7), maar daarna liep Volendam weg bij de Houtenaren. Met een 19-12 achterstand was het verschil bij de rust al flink. Dat zag ook Raymond de Fiouw: “Tot tien minuten voor de rust bleven we goed bij. We hadden ook wat pech met beslissingen van de scheidsrechters en we misten wat vrije kansen. Na de rust liep het meteen al niet echt lekker en lopen ze uit naar een verschil van ruim tien doelpunten.”

Jonge jongens
Volendam liep uiteindelijk eenvoudig weg naar een 40-25 overwinning. In de tweede helft konden de trainers jonge jongens de kans geven: “Mees de Ruiter en Mads Kamst zijn twee talenten uit de A-jeugd en scoorden nog een paar doelpunten. Die jongens hebben echt stappen gezet dit seizoen en dat is echt leuk om te zien”, aldus Raymond.

Vervolg Handbal NL League
Er wacht een zwaar programma voor Handbal Houten: “Dit was de eerste van vijf wedstrijden. Wij hebben nog twee uitwedstrijden voor de boeg, en nog twee thuiswedstrijden. De tegenstanders zijn Hurry-Up, Handbal Alsmeer, Kembit-Lions en Herpertz Bevo HC. Wij beginnen op nul punten in de competitie en de andere ploegen beginnen met één of twee punten, omdat ze beter hebben gepresteerd in de Bene-League. De Houtense formatie gaat voor handhaving: “Als je kijkt naar het spel, dan hebben we echt goede wedstrijden gespeeld. Voor ons is het nu belangrijk dat we goede wedstrijden blijven spelen, bijblijven, en dat we dan één of twee wedstrijden zien te winnen. Maar het zal heel lastig worden.”

De eerstvolgende wedstrijd voor Handbal Houten is op 20 april uit bij Hurry-up, om 20:00 uur.

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn