Handbal Houten veroordeeld tot play-offs

HOUTEN – Na twee indrukwekkende minuten stilte gedurende de warming-up heeft L.van Raak Milieutechniek/Handbal Houten onder toeziend oog van ongeveer tweehonderd supporters met 27-41 verloren van Kembit/Lions. Door deze nederlaag is Handbal Houten veroordeeld tot het spelen van play-offs tegen degradatie naar de Eredivisie. 

Volgens speler Wessel Blokzijl, die pas zijn eerste minuten van de wedstrijd maakte aan het einde van de eerste helft, was het ondanks een goed begin niet voldoende: “Op gegeven moment krijgen we moeite met een andere dekking van de tegenstander, en dan komen we er niet meer voorbij. We worden statisch en gaan vanuit de eigen stuit spelen. Dan komt de vermoeidheid er ook nog bij. Dat allemaal bijelkaar zorgt ervoor dat we geen succesvol resultaat halen.”

Bemoedigend begin
Handbal Houten speelde sterk in de eerste helft, die tot aan de twintigste minuut aardig gelijk op ging. Met name Milo Bos, Mads Kamst en Ruben de Bok hadden het vizier op scherp. De energie vloeide daarna wat weg volgens de wendbare Wessel: “Zij laten ons eerst in de wedstrijd komen en dan opeens gaan zij wat anders doen. Dat is lastig voor ons.” Aan het einde van de eerste helft nam Kembit-Lions afstand en was de ruststand 15-21.

Mads Kamst en andere jongelingen
De jongelingen Ryan Smulders en Mads Kamst kregen weer de kans van trainer Job Reumer in de startformatie. Voor Mads Kamst is dit een vervolg van een mooie week. Hij werd afgelopen week geselecteerd voor Oranje onder de 18. Ook Mees de Ruiter kreeg speelminuten en beloonde dat met een aantal doelpunten.

Tweede helft moeizamer
Handbal Houten probeerde nog aan te haken in de tweede helft, maar kon niet dichterbij komen. Waar Handbal Houten kansen misten om de achterstand te verkleinen, scoorde Kembit-Lions direct aan de andere kant: “Ik denk dat het ook een beetje pech was. We hebben ook veel de paal en lat geraakt en daar word je ook moedeloos van.” In de laatste fase van de wedstrijd verloor Handbal Houten de kracht en scherpte. Hierdoor liep de uitploeg uit naar een riante voorsprong. Kembit-Lions won uiteindelijk met 27-41 in The Dome.

Vertrek uit Houten
Wessel begon op de bank deze avond en viel pas in de drieëntwintigste minuut in. Heeft dit te maken met zijn vertrek uit Houten? “Dat weet ik niet. Het is wel een beetje frustrerend. Ik ben gewend om veel te spelen. Het is misschien met het oog op volgend jaar. Maar het is de keuze van de trainer en dat is zijn goed recht. Ik heb daarover niet gesproken met de trainer en ik kan niet in zijn hoofd kijken of het met volgend seizoen te maken heeft. En misschien doen de jongelingen het nu wel beter.”

Op naar België
Wessel werd onlangs benaderd door het Belgische Pelt en maakt een transfer: “Het gaf mij een goed gevoel en ik heb nog een keer meegetraind. Ik voelde veel waardering en het is mooie stap omhoog. Ik ga ook in Pelt wonen dus ik vertrek naar België. Ik heb daarnaast ook nog mijn studie, de ALO. Ik moet alleen nog mijn scriptie schrijven en verder ga ik mij volledig focussen op handbal.”

Play-offs tegen degradatie
Met nul punten uit vier duels heeft Handbal Houten geen kans om zich direct te handhaven voor de BENE-League. Handbal Houten speelt op 25 mei uit de eerste wedstrijd in de play-offs tegen BFC, de kampioen van de Eredivisie. BFC werd op 28 april kampioen na een eenvoudige overwinning (40-20) tegen Feijenoord.

Foto: Hanna Koops 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn