HV Nieuwegein heeft weer een Heren 1

NIEUWEGEIN – Handbalvereniging HV Nieuwegein start komend seizoen met een hernieuwd Heren 1, na jaren zonder gespeeld te hebben. Er ontbreekt nog een belangrijke schakel: een trainer. 

Eén van de initiatiefnemers Raimo van de Vlasakker benadrukt dat een trainer echt nodig is: “Daar zijn we heel erg naar op zoek. We hebben een baas van het team nodig. Er is iemand nodig die af en toe zegt: zo moet het.”

Terug naar Nieuwegein
Raimo komt zelf uit IJsselstein, maar kent de club al: “Mijn broer en wat vrienden van hem speelden vroeger al in Nieuwegein. De laatste tijd trainden zij zowel de meiden en jongens van de B bij HV Nieuwegein. En toen dachten we: laten we wat spelers mobiliseren en zelf een team oprichten.”

Team viel uit elkaar
HV Nieuwegein kent al een aantal jaar geen Heren 1: “Het viel uit elkaar en ging alle kanten. Er is een aantal jaar niet meer naar omgekeken. Er is wel een Dames 1, dat is gewoon blijven bestaan.” Nu zijn ze op zoek naar een vaste basis: “Voor een eerste elftal hebben we een vast team nodig, dat één keer traint en bij de wedstrijddagen aanwezig is.”

Uitdaging
Bij een team opzetten komt het één en ander kijken: “Het belangrijkste is dat we spelers binnenhalen die het niveau aankunnen. Daar zijn we vol mee bezig, en dat is een uitdaging. Ik ben zelf overgestapt vanuit Brabant naar Nieuwegein, ik speelde bij Dynamico. Hopelijk maken meer jongens uit de regio deze stap en sluiten ze bij ons aan. We gaan in de Hoofdklasse spelen, dus enig niveau is gewenst.”

Trainen
Het team traint nu één keer per week op vrijdag en speelt oefenwedstrijden. Vanaf 12 augustus zijn dinsdag en vrijdag de trainingsdagen.

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar tc@hvnieuwegein.nl.

Foto: Raimo van de Vlasakker 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn