Heren HC Houten lijden nederlaag in titelstrijd

De heren van Hockey Club Houten hebben zondag de wedstrijd van Alecto verloren. Hoewel de Houtenaren nog steeds meedoen om het kampioenschap, voelde de nederlaag ‘zuur’ aan.

,,Zuur omdat het onze eerste verliespotje van dit seizoen is”, lichtte Jordy van Dort zijn woordkeuze toe. De centrale verdediger van HC Houten had gezien hoe zijn ploeg al snel op achterstand kwam, maar dat Laurence Koch voor de 1-1 had gezorgd. Na rust ging de wedstrijd over en weer. Waar eerst Alecto op voorsprong kwam en Houten in de achtervolging moest, was het later in de wedstrijd Bastiaan Moneel die dacht dat hij zijn ploeg naar de zege had geschoten (3-2). Toch kwam Alecto nog gluiperig langszij en wist in de slotfase zelfs de 3-4 te maken.

,,We speelden best heel goed”, vond Van Dort. ,,Bekend is dat wij moeilijk scoren, maar we krijgen nauwelijks doelpunten tegen. Vandaag scoren we wel, maar krijgen we ook doelpunten tegen. We waren verdedigend niet stabiel genoeg. Zij kregen vijf strafcorners en er vlogen er vier in”, baalde de Houtenaar.

,,Ondanks dat hebben we een prima pot gespeeld”, vond Van Dort. ,,We hadden bij rust al met 4-1 voor moeten staan, want in de eerste helft hebben we gedomineerd en hadden we veel kansen. In het derde Ons spel geeft wel vertrouwen naar de volgende wedstrijden.”