‘Herken je Nieuwegein’ van boven?

NIEUWEGEIN – De afgelopen weken kreeg het TikTok-account ‘Herken je Nieuwegein’ geleidelijk meer views. Hobbyist Pim Patist filmt Nieuwegein met een drone, en dat levert prachtige beelden op. 

“Ik wandel veel in de omgeving en ik kwam steeds meer op plekken die ik niet eens kende in Nieuwegein, dat wilde ik vastleggen”, zo vertelt Pim.

Filmen
Hij begon deze plekken steeds vaker te filmen: “Ik maakte hier vervolgens video’s van en die stuurde ik dan naar mijn vrouw. Zij herkende deze plekken ook niet. Toen heb ik een TikTok-account aangemaakt en een aantal video’s geplaatst. We zitten nu met een paar video’s al op veertigduizend kijkers”, aldus Pim.

Hobby
Hij had al wel ervaring als video-editor: “Ik heb in het verleden veel video’s gemaakt voor verenigingen, non-profit organisaties en websites, maar dat is vrijwel altijd hobbymatig. En ik doe het wel als ik gevraagd wordt, maar het is op een laag pitje. Dit is pure hobby.”

De mooiste plek
De meest rustige plekjes geniet hij het meeste van: “Bij Fort Vreeswijk kan je prachtige beelden maken. Je kan daar heerlijk rondlopen. En net buiten de woonwijken kan je echt schitterende video’s maken.”

Posten
Zijn vrouw wordt er al een beetje gek van: “Ik ben er veel mee bezig. Iedere keer als ik ergens heenga, dan gaat het apparatuur mee achter in de auto. As ik wat film, dan ga ik bij thuiskomst meteen op TikTok editen. Ik probeer wel veel tegelijkertijd te schieten, en dan zet ik het als concept klaar op TikTok en post ik elke dag op dezelfde tijd.”

TikTok
Ben je nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op het TikTok-account ‘Herken je Nieuwegein

Foto: Pim Patist 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn