Het peukenafval blijft aandacht vragen in Houten

Inwonersinitiatief  ‘Zwerfvuil Houten’ hield op 6 april weer de jaarlijkse bijeenkomst om aandacht te vragen voor de zwerfvuilproblematiek in Houten. De vuilrapers verzamelden zich na afloop van het zwerfvuilrapen op Het Rond en werden daar toegesproken door wethouder Wouter van den Berg.

In vrijwel alle buurten in Houten (behalve (nog?) in de Poorten, Bouwen en Het Hout) wordt elke eerste zaterdag van de maand gedurende een uurtje zwerfvuil geraapt door inwoners. Alle buurtgenoten zijn welkom. De inwoners zien dat er door het statiegeld steeds minder plastic flesjes en blikjes geraapt worden en de buurten in het algemeen schoner zijn (natuurlijk ook door het maandelijkse vuilrapen). Een doorn in het oog zijn de sigarettenpeuken. In overleg met de gemeente wordt bekeken of er in de wijken peukenbakken geïnstalleerd kunnen worden.

Tevens zal in samenspraak met de gemeente Houten gekeken worden of het inwonersinitiatief uitgebreid kan worden naar de bedrijventerreinen. De bedrijven zullen gestimuleerd worden het zwerfvuil rondom hun eigen bedrijf op te ruimen. Zo kan heel Houten naast fietsdorp, groen dorp ook het meest schone dorp van Nederland worden.

Door en voor inwoners en samen verantwoordelijkheid nemen voor de leefomgeving. Dat is wat Houten een prachtige plek maakt om te wonen.

Voor meer informatie: www.ZwerfvuilHouten.nl

Heb je ook het vorige bericht van ‘Zwerfvuil Houten’ gezien? Op 1 april (klik hier) gaven ze aan vanaf deze maand óók de straatnaamborden in Houten schoon te gaan maken. De grap, want dat had je al begrepen, is geslaagd; de organisatie meldt dat een nieuwe wijk is gestart en enkele nieuwe inwoners zich hebben aangemeld om ook één keer in de maand mee te helpen met het rapen van zwerfvuil.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn