Hockey: Dames Nieuwegein verliezen nipt de kwartfinale

De hockeydames van Mixed Hockey Club Nieuwegein hebben de kwartfinale in de Silver Cup met 1-0 verloren van de Maastrichtse Hockey Club. Het team van Alex Meijer hield de tegenstander tot aan het laatste kwart op 0-0, maar door een discutabel doelpunt drongen de Maastrichtenaren door naar de halve finale. 

Keepster Pia Groenhuijsen was teleurgesteld na afloop: “Helaas hebben we verloren. Het was eerlijker geweest als we op shoot-outs waren geëindigd, want we waren erg gewaagd aan elkaar. We hebben veel kansen gehad, maar niet afgemaakt en uiteindelijk is het simpel: wie scoort, die wint.”

Eerste vijf minuten
Het eerste kwart was pittig voor MHCN, aldus Pia: “De eerste vijf minuten merkten we dat Maastricht een sterke tegenstander was. Uiteindelijk kregen we ze prima onder controle en ging het gelijk op. Het was echt een spannende wedstrijd. We kregen ook drie strafcorners maar die bleven helaas onbenut.” Met 0-0 zochten de teams de kleedkamer op in de rust.

Fysiek
MHC, nog ongeslagen op de 1ste plek in de 1ste klasse (zelfde klasse als MHCN), raakte gefrustreerd: “Ze begonnen heel fysiek te spelen en twee teamgenoten moesten helaas het veld uit vanwege een blessure. Janneke Leutscher heeft aan de wedstrijd een gekneusde rib overgehouden en Tesse van Broekhoven is onzeker voor de wedstrijd van zondag.”

Discutabel doelpunt
In het laatste kwart viel de beslissing en daar zal nog lang over nagepraat worden: “We kregen een onterechte corner tegen. Er werd ‘shoot’ gemaakt door Maastricht, maar de scheidsrechters dachten dat wij de bal tegen de voet kregen. De eerste strafcorner werd er nog goed uitgehaald door Jip Kolsteeg, alleen ging de bal via haar stick omhoog zodat we er nog één tegen kregen. Deze werd er in de lange hoek ingeslagen. Helaas.”

Zondag 21 april kan MHCN zich herpakken in de competitie tegen IJsseloever. De dames uit Nieuwegein staan 9de in de competitie en IJsseloever op de 11de plek.

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn