Hockeycomplex in Nieuwegein bijna klaar

NIEUWEGEIN – Deze zomer gaat de hockeyclub van Nieuwegein, MHCN, over naar een nieuw complex bij sportpark Parkhout. Dit wordt geopend op 31 augustus met een groot feest en verschillende activiteiten. 

“Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost”, aldus voorzitter Marco de Deugd. “We zien hier nu een prachtig hockeycomplex. Daarbij hoort een prachtig paviljoen (clubhuis) met drie prachtige grote velden en een kwartveld, voor de jeugd. We maken hiermee echt stappen ten opzichte van de oude locatie.”

Uitgekomen
Uiteindelijk is de hockeyclub eruit gekomen met de gemeente: “In 2010 waren er al gesprekken. Dat is een hele lange discussie geweest en na vier jaar kwamen ze er niet uit. Toen is er besloten dat ze het tien jaar opschoven, en we zijn nu in 2024. Onze oude locatie was prachtig maar is wel echt klaar. Een leuk feitje is wel dat veld 3 het oudste zandveld was van Nederland.”

De nieuwe locatie in Parkhout

Struikelblok
Het grootste struikelblok in de gesprekken met de gemeente was geld: “Als je nagaat voor welk bedrag er ooit getekend is, en nu jaren later het nieuwe complex kost, dat gaat drie of vier keer over de kop. Het is allemaal publiekelijk geld en daar moet de gemeente zuinig op zijn, wat ik begrijp. Bij ons moet het sober en doelmatig zijn, de hockeyvelden moeten goed zijn en iedereen moet zich prettig voelen bij de vereniging. Uiteindelijk is het in goede harmonie met de gemeente opgelost.”

Grote opening
Op 31 augustus is de grote opening op het splinternieuwe complex: “We liggen op schema. Het clubhuis is zo goed als klaar, de bar wordt gemonteerd tijdens dit interview. De velden zijn eind juli ongeveer klaar, en zullen dan bespeelbaar zijn.” De opening gaat gepaard met allerlei festiviteiten: “Er komen artiesten en er is een openingsduel. Dan zijn er vast nog wel wat puntjes die op de i gezet moeten worden, maar het clubhuis en de velden zijn dan klaar”, vertelt Marco.

Niks zonder vrijwilligers
Marco is ontzettend trots en blij met de hulp van vrijwilligers: “Het is eigenlijk best raar, want je krijgt ontzettend veel geld waar je verantwoordelijk mee moet omgaan. Maar het is heel bijzonder: we hebben een groep vrijwilligers met heel veel expertise in huis. De gemeente hebben daar volledige afdelingen voor, en dat hebben wij niet. Maar die expertise binnen onze vereniging heeft ons gered gedurende dit proces.”

Trots
Hij kijkt uit naar de dag van de opening: “Dan loop ik rond als een hele trotse voorzitter. Het belangrijkste voor mij is echt dat we dit als club en groep vrijwilligers hebben bewerkstelligt.”

Luister het hele fragment tijdens de Sunday Move terug

Foto: MHCN 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn