Hockeyers HC Houten op tweede plaats na winst

De mannen van HC Houten zijn volop in de race voor het kampioenschap van de Eerste Klasse. Zondag werd er overtuigend gewonnen van het sterke Rijswijk.

,,We hebben uitgesproken dat we het kampioenschap niet cadeau gaan krijgen”, vertelt Houten-aanvoerder Jordy van Dort. ,,We moeten het bij onszelf zoeken, niet bij de randvoorwaarden.” Zo ging HC Houten ook de wedstrijd in. ,,We wisten dat Rijswijk een sterke ploeg heeft. Het hielp dat we snel de 1-0 konden maken.” Want al in de zeventiende minuut was het Florian van der Zanden die het net wist te vinden.

,,Daarna was het aan ons om zakelijk te spelen en niks tegen te krijgen”, weet Van Dort. ,,Ik vind dat we dat goed hebben gedaan. We kregen in de loop van de wedstrijd steeds meer kansen omdat we beter gingen spelen.” Dat resulteerde in de 2-0, van Tim Benning, en 3-0 die Laurens Brackel maakte.

Tweede plaats

In het laatste kwart maakte Rijswijk wel een eretreffer. ,,3-1 dus”, aldus Van Dort. ,,Een prima uitslag. Doordat de nummer twee heeft verloren staan wij nu op de tweede plaats. We staan drie punten achter de koploper.”

Volgende week speelt HC Houten tegen Zoetermeer, dat op de derde plaats staat. Koploper Udito speelt tegen Rijswijk. ,,Als we van Zoetermeer winnen doen we hele goede zaken voor het kampioenschap!”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn