Hoe beleefde Houten Nederland-Frankrijk?

HOUTEN – In Easy As Orange werd gisteravond met veel Houtenaren voetbal gekeken. De Rotary Club uit Houten organiseerde deze avond voor een goed doel: de VoorleesExpress. 

De stemming zat er meteen goed in de versierde ruimte, vertelt Paul: “Zoals je hoort is er veel ambiance, en is iedereen gespannen. Het is voor een goed doel en we hopen een mooi bedrag te kunnen uitreiken.”

Voorspellen
Paul was “voor de wedstrijd tevreden met de opstelling van Ronald Koeman: Hij start met Xavi op 10 en Jeremie Frimpong staat aan de rechterkant. Reijnders en Schouten erachter, het kan niet stuk.” Ook de bardame was optimistisch: “Ik denk 2-1 voor Nederland.” Haar tweelingzus dacht dat Frankrijk ging winnen: “Het wordt 3-1 voor Frankrijk.”

VoorleesExpress
Een afvaardiging van de VoorleesExpress was blij met het opgehaalde  bedrag: “De VoorleesExpress is bedoeld voor kinderen die in de thuissituatie niet lezen. We sturen vrijwilligers naar kinderen toe, en die gaan dan voorlezen aan broertjes en zusjes. Het is belangrijk dat kinderen meer gaan lezen, want we hebben echt een probleem met de leesvaardigheid in Nederland. Er is 800 euro opgehaald en daar zijn wij heel erg blij.”

Afgekeurde goal
Xavi Simons leek het openingsdoelpunt te maken en te zorgen voor een overwinning van Oranje, maar Nederland bleef steken op een 0-0. Supporter Ard van Beek was tevreden met het gelijkspel: “Eigenlijk hadden we hem moeten winnen, want het doelpunt moest tellen. Maar één punt is voor Holland prima.” Ook de bardames zagen het positief in: “Nou ja, het is beter dan verliezen. Als we al gelijkspelen tegen Frankrijk, de grote favoriet, wie weet hoe ver we dan kunnen komen.”

Luister nu de reportage van Ruben Driessen terug: 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn