Hoe viert IJsselstein Koningsdag?

Koningsdag wordt in IJsselstein uitbundig gevierd. Niet zo gek: IJsselstein heeft al eeuwenlang nauwe banden met het Koningshuis. De Oranjes brengen regelmatig een bezoek aan ons vestingstadje. Koning Willem Alexander mag zich zelfs Baron van IJsselstein noemen.

“Het begon ooit met Willem van Oranje die door zijn huwelijk met Anna van Buren in 1551 de eerste Baron van IJsselstein werd”, vertelt Bart Rietveld van de Historische Kring in de podcast ‘IJsselstein en de Oranjes’. Dit werd uitbundig gevierd en het allereerste Oranjefeest was een feit. Het was drie dagen groot feest. “Het allergrootste feest ooit in IJsselstein.”

Niet te missen
En feesten kunnen ze, die IJsselsteiners. Er is hier geen grote Vrijmarkt zoals in veel andere plaatsen, maar de kinderbraderie is vaste prik. En natuurlijk begint het feest op Koningsnacht. Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen, en wat mag je zeker niet missen?

Koningsnacht
Koningsnacht op vrijdag 26 april belooft weer één groot feest te worden in de binnenstad van IJsselstein. Stadsevenementen IJsselstein organiseert op de Vingerhoekhof een gezellige Koningsnacht met DJ Frank en Jong Volwassen vanaf 19.00 uur. Dit is een samenwerking van Brasserie Joris, Brasserie 1560, Heeren van de Wijn, Bij Broere, Bij Nol, de Stee, Blackbox en La Cosina. Toegang: vanaf 18 jaar.

Ook in de Voorstraat wordt volop Koningsnacht gevierd met o.a. een optreden van Mike Oskam bij Café Bakkers. Bij Café De Punt kun je meezingen met DJ Elmer, Jan Woudenberg en Barry van Vliet.

Koningsdag
Koningsdag is goed gevuld met diverse activiteiten voor jong en oud. De dag begint traditioneel op De Plaats bij het Historisch Stadhuis met het luiden van de klokken, de aubade en een toespraak van burgemeester Patrick van Domburg. Natuurlijk zijn de straten in de binnenstad gevuld met muziek, gezelligheid en een podium voor jong talent. De hele dag is er op diverse locaties van alles te doen. DJ’s en optredens, food & drinks, buitenpodia, dansevents, een rodeostier en nog veel meer.

Volledige programma
Kortom: je hoeft je niet te vervelen tijdens het koningsweekend. Kijk voor meer info en het volledige programma op de website van de Oranjevereniging IJsselstein.

Foto: Oni Suitela, UIT in IJsselstein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn