Hoogste punt bij bouw LindeOord Houten bereikt

HOUTEN – Feest bij bouwproject LindeOord. Daar werd gisteren (woensdag) het hoogste punt van de bouw bereikt. Wethouder Frowijn was van de partij om het feestje mee te vieren.

Volgens traditie regelde Woonin een frietkar voor alle mensen op de bouwplaats van MBB Bouw. Maar voordat er friet werd geserveerd waren alle bezoekers getuige van het bereiken van het hoogste punt: de dakplaat die op de liftschacht werd gehesen. De bouwteams van Woonin en MBB waren van de partij bij dit feestje. Wethouder Frowijn (Gemeente Houten), Daan Huitink (directeur MBB Ontwikkeling BV) en Matthijs Aalders (manager Wonen bij Woonin) aten een frietje mee.

Voor het project LindeOord is Ontwikkelaar MBB Ontwikkeling in 2020 begonnen met het maken van uitwerkingsplannen voor de kleinschalige nieuwbouw aan de rand van het oude centrum van Houten. Begin juni 2023 werd met de bouw van het gebouw met huurwoningen gestart.

Senioren
Aan de Lupine-oord, waar vroeger basisschool De Wegwijzer stond, wordt nu volop gebouwd en is het hoogste punt bereikt. Wethouder Frowijn sprak namens de Gemeente Houten uit dat dit plan helemaal past binnen het gemeentebeleid om betaalbare woningen te bouwen. De woningen zijn vooral voor senioren bedoeld: Als senioren verhuizen naar deze nieuwe levensloopbestendige woningen dan laten ze op een andere plek een woning achter voor andere woningzoekenden.

Wethouder Frowijn liet ook weten blij te zijn met Woonin en ZorgSpectrum, die de verhuur van de woningen verzorgen. Ze benadrukte ook blij te zijn met bouwbedrijven als MBB en hun medewerkers die in hoog tempo mooie en goede woningen bouwen en zo bijdragen aan het nog mooier en beter maken van Houten.

Foto’s: Woonin

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn