Houtense Henrieke Herber door heel Nederland met kinderboek

HOUTEN – Henrieke Herber werkt als vertaalster, maar heeft ook talenten voor zingen en het bespelen van accordeon. Als klap op de vuurpijl publiceerde ze ook nog een kinderboek.

Het multi-talent Herber verdient haar geld als vertaalster Italiaans. ,,Lang geleden studeerde ik zang aan het conservatorium”, begint Herber haar verhaal. ,,Vanwege de vele Italiaanse opera’s leerde je daar ook de Italiaanse taal. Ik heb uiteindelijk de stap gezet om Italiaans te gaan studeren. Ik heb een jaar in Italië gewoond, dan leer je pas de taal spreken zoals die op straat gesproken wordt.”

In Italië kwam ook de liefde voor de accordeon naar boven bij Herber die nu in Houten woont. ,,Ik heb bij het Houtens Muziekcollectief al vijftien jaar muziekles. Ik begeleid mijzelf als ik zing.”

Kinderboek
Inmiddels heeft Herber twee kinderen. ,,Ik sprak niet veel mensen. Eigenlijk alleen als ik boodschappen deed, of op het schoolplein als ik mijn kinderen ophaalde. Door het schrijven is dat nu anders. Ik kom op scholen. Het is leuk om te zien hoe kinderen reageren.”

De weg naar het schrijven van het boek kwam doordat Herber haar dochters Jet en Floor verhaaltjes vertelde. ,,Voor het slapen gaan, of tussendoor. Af en toe schreef ik die verhaaltjes op, maar ik durfde er nooit iets mee te doen. Via het vertaalwerk ken ik wat uitgevers en toen ik op een boekenfestival kwam was er een schrijver. Ik vroeg of hij iets van mij wilde lezen. Ik kreeg een positieve reactie. Toen durfde ik het op te sturen naar een uitgever, en die vond het ook leuk.”

Nadia’s Dag!
,,Ik wilde het boek over zintuigen laten gaan” legde Herber uit in radioprogramma The Sunday Move. ,,Wat je ruikt, wat je proeft… Daar gaat het vaak over bij kinderen. En ik wilde iets magisch. Als Nadia, de hoofdpersoon, haar ogen een beetje dichtknijpt ziet ze van alles. Zo staat ze naar een koe te kijken en vraagt ze zich af wat een koe eet. Als ze dan haar ogen een beetje dicht knijpt ziet ze de koe ineens spaghetti eten.”

Het boek is uitgeprobeerd op Basisschool Wereldwijs. ,,Ze moesten lachen om de verhaaltjes. Het is toegankelijk en licht. Dat wilde ik ook bereiken. Het is vrolijk en iedereen kan zich er in herkennen.”

Het boek ‘Nadia’s Dag’ (ISBN: 9789021044729) is in de boekhandel verkrijgbaar.

Foto: uitgever

Beluister hier het interview met Henrieke Herber:

Dit artikel is een coproductie met Ruben Driessen

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn