Houtense Hockeymannen boeken winst in Zoetermeer

De mannen van HC Houten hebben zondagmiddag goede zaken gedaan tegen Zoetermeer. In de uitwedstrijd werd met 2-3 gewonnen. ,,Wij zien Zoetermeer als één van de sterkste tegenstanders in de competitie”, vertelde Jordy van Dort.

De Houtenaren leken een moeilijke middag tegemoet te gaan toen Zoetermeer al na vijf minuten op voorsprong kwam. ,,We speelden goed en dus hebben we in het rustmoment tegen elkaar gezegd: doe, ondanks de achterstand, geen gekke dingen. Blijf vertrouwen houden.” Die rust bleek de juiste aanpak, want na een half uur scoorde Laurens Brackel uit een strafcorner. Helaas werd zijn treffer afgekeurd, maar acht minuten later scoorde hij wéér. Dit keer ging het om een geldig doelpunt waardoor de stand op 1-1 kwam.

Brackel matchwinner
Na ongeveer een uur spelen was het diezelfde Brackel die de voorsprong op het scorebord zette door 1-2 te maken, maar al snel wist ook Zoetermeer te scoren: 2-2. ,,In de slotfase maakte wederom Laurens Brackel de beslissende 2-3 waardoor Houten met de zege aan de haal ging. ,,We hebben echt goed gespeeld”, vond Van Dort. ,,En dit is een belangrijke overwinning als je bedenkt wat ons doel is.”

,,Onze concurrent en koploper Hudito heeft gelijkgespeeld tegen Rijswijk. Dus we staan nog maar één punt achter. We hebben een voorsprong van vijf punten op Zoetermeer.”

Interessant weekend
Houten is komende week vrij. Een week later volgt de wedstrijd tegen De IJssel. Hudito speelt dan tegen Zoetermeer. ,,Dat wordt een interessant hockeyweekend voor ons”, weet Van Dort. ,,Uit hebben we ons flink tekort gedaan bij De IJsel door gelijk te spelen. We hebben dus wat recht te zetten.”

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn