Houtense Hockeymannen boeken winst in Zoetermeer

De mannen van HC Houten hebben zondagmiddag goede zaken gedaan tegen Zoetermeer. In de uitwedstrijd werd met 2-3 gewonnen. ,,Wij zien Zoetermeer als één van de sterkste tegenstanders in de competitie”, vertelde Jordy van Dort.

De Houtenaren leken een moeilijke middag tegemoet te gaan toen Zoetermeer al na vijf minuten op voorsprong kwam. ,,We speelden goed en dus hebben we in het rustmoment tegen elkaar gezegd: doe, ondanks de achterstand, geen gekke dingen. Blijf vertrouwen houden.” Die rust bleek de juiste aanpak, want na een half uur scoorde Laurens Brackel uit een strafcorner. Helaas werd zijn treffer afgekeurd, maar acht minuten later scoorde hij wéér. Dit keer ging het om een geldig doelpunt waardoor de stand op 1-1 kwam.

Brackel matchwinner
Na ongeveer een uur spelen was het diezelfde Brackel die de voorsprong op het scorebord zette door 1-2 te maken, maar al snel wist ook Zoetermeer te scoren: 2-2. ,,In de slotfase maakte wederom Laurens Brackel de beslissende 2-3 waardoor Houten met de zege aan de haal ging. ,,We hebben echt goed gespeeld”, vond Van Dort. ,,En dit is een belangrijke overwinning als je bedenkt wat ons doel is.”

,,Onze concurrent en koploper Hudito heeft gelijkgespeeld tegen Rijswijk. Dus we staan nog maar één punt achter. We hebben een voorsprong van vijf punten op Zoetermeer.”

Interessant weekend
Houten is komende week vrij. Een week later volgt de wedstrijd tegen De IJssel. Hudito speelt dan tegen Zoetermeer. ,,Dat wordt een interessant hockeyweekend voor ons”, weet Van Dort. ,,Uit hebben we ons flink tekort gedaan bij De IJsel door gelijk te spelen. We hebben dus wat recht te zetten.”