Houtense hockeyvrouwen op degradatieplaats na smadelijke nederlaag

HOUTEN – De vrouwen van HC Houten hebben tegen Rosmalen een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie verloren. In eigen huis werd het maar liefst 0-4.

Houten trad aan zonder de geblesseerde Britt van der Heijden. De verdedigster kampt met een gebroken duim na een incident op de training. Ondanks die malheur stond Van der Heijden Omroep Lekstroom te woord. ,,We hadden Rosmalen op het lijstje staan om van te winnen”, vertelde zij na afloop. ,,En eerlijk gezegd hadden moesten we ook winnen. De vorige keer hebben we tegen hen met 3-4 gewonnen. In de analyses vooraf hadden we ook het idee dat we zouden kunnen winnen. Onze voorbereiding was goed. Afgelopen donderdag hebben we nog videobeelden bekeken.”

Gedegen voorbereiding
Ondanks de gedegen voorbereiding ging het zondagmiddag toch mis voor de Houtense vrouwen. ,,Toen de wedstrijd begon hadden we best wat kansen, maar die gingen er niet in. Zij scoorden wel. Zij waren niet per se beter, maar wij deden het gewoon slecht. Passes kwamen niet aan, we waren slordig en het leek wel of iedereen voor zichzelf speelde. Dat is zonde want als wij goed samenspelen zijn stukken beter.”

Door de nederlaag staat HC Houten op de elfde plaats. ,,Die plek houdt degradatie in”, weet Van der Heijden. ,,Gelukkig hebben we nog twee wedstrijden. Het wordt nog spannend. We willen graag negende worden, maar zijn nu ook afhankelijk wat de rest doet. Wij kunnen alleen naar onszelf kijken. We moeten zes punten halen uit die twee wedstrijden.”

Dat wordt nog een flinke uitdaging. Volgende week speelt Houten tegen De Terriër uit Heiloo. ,,Dat is altijd een pittige tegenstander.”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn