IJsselsteinloop 2024: Klaar voor de start?!

IJSSELSTEIN – Met meer dan 2800 aanmeldingen is de inschrijving sinds vrijdagmiddag 12.00 uur gesloten. Morgen is het zover: de IJsselsteinloop 2024 gaat van start. Een evenement waar sportief IJsselstein het hele jaar naar uitkijkt. Veel enthousiaste hardlopers hebben zich via voorinschrijving van een startplek verzekerd. “Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.”

De organisatie is volop bezig met de laatste voorbereidingen. “De startnummers worden gesorteerd, laadlijsten gemaakt, auto’s opgehaald en alle materialen voor de verzorgingsposten worden klaargezet. Er wordt hard gewerkt door onze toppers!”, is te lezen op het Instagram-account van de organisatie.

Verschillende afstanden
Er zijn meerdere loopafstanden: halve marathon (21,1 kilometer), 10 en 5 kilometer en er is een Jeugdloop voor de groepen 3 t/m 8 van de basisschool. Ook verschillende bedrijven hebben zich ingeschreven voor het Bedrijvenklassement.

Halve marathon
De start van het parcours van de halve marathon is dit jaar bij de Groene Dijk en gaat via de Heemradenlaan (tramrails oversteken) richting het Boveneind in Benschop, om via de route Lopik en het Hooglandse Jaagpad, Lage Dijk Zuid op de Overtoom in IJsselstein te eindigen.

Tien kilometer
De 10-kilometerloop begint op de Hoge Biezen en gaat door IJsselstein via de Panoven, Biezendijk richting Lage Dijk Zuid. Via de Paardenlaan bereik je de finish op de Overtoom.

Vijf kilometer
Het startpunt van de 5-kilometerloop is ook op de Hoge Biezen en loopt via de Energieweg naar Lagedijk Noord via Panoven/Paardenlaan en eindigt ook op de Overtoom.

Jeugdloop
De jeugdloop is onderverdeeld in een parcours van 1 kilometer rond de binnenstad, en het 2 kilometerparcours gaat via de Beneluxweg, de Panoven, en door de Paardenlaan. Beide trajecten beginnen op de Hogebiezen en eindigen op de Overtoom. Voor kinderen was er op 17 en 24 april de mogelijkheid om onder professionele begeleiding van Kinderfysiotherapie IJsselstein en Bodyrun deel te nemen aan een clinic.

Verzorgingsposten
Op de trajecten vanaf vijf kilometer zijn op meerdere punten verzorgingsposten ingericht. Kijk voor de volledige info over de verschillende trajecten op de website.

Goede doel
De PodoXpert IJsselsteinloop wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren en andere gulle gevers. De opbrengsten gaan naar het goede doel. Dat is dit jaar de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein.

Meer weten? Kijk op www.ijsselsteinloop.nl


Foto: IJsselsteinloop 2023, In IJsselstein

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn