Improvisatietheater in de Groeverij

‘De Gasten’ treden op maandag 15 en dinsdag 16 april op in de Groeverij in Houten. Deze zes improvisatie-acteurs geven op beide avonden een bijzondere locatievoorsteling. ‘De Gasten’ bestaat uit verschillende oud-leden van KEK uit Utrecht en brengt jarenlange improvisatie-ervaring naar de populaire vinylzaak in Houten.

De zes acteurs heten Anneke Aikema, Patrick Hageman, Judith van de Goes, Tomas Janssen, Rinske Veldkamp en Victor Hijl. Victor is verheugd over dit project: “Het is een leuk project. Ik heb jarenlang in een improvisatietheatergroep gezeten en waar we op gegeven moment mee gestopt, mede door corona. Na corona waren we op zoek naar iets nieuws. De eigenaar van de Groeverij (Johan red.) organiseert al veel concertjes en ik kom daar regelmatig voor de vinylplaten. Samen hebben we het idee bedacht.”

Verschillende type mensen 

Volgens Victor en Johan ‘liggen’ er heel veel verhalen in een vinylwinkel: “Er komen verschillende type mensen in de winkel, bijvoorbeeld de verzamelaar en de toevallige passant. Daarnaast is de Groeverij in de coronatijd ook een sociaal middelpunt in de buurt geworden. Er is een schaakmiddag, regelmatig een pub- of popquiz en optredens met muziek. De mooie verhalen die er in zo’n winkel ‘hangen’ gaven ons het idee om met een zestal mensen theaterscenes improviseren. Je kunt improviseren met het gegeven van een platenzaak en wat daar zou kunnen gebeuren, en dat is wat wij gaan doen tijdens deze twee avonden. ”

‘De gasten’

‘De Gasten’ is een gelegenheidsformatie: “We komen speciaal voor deze dagen bijelkaar. Wij zijn ex-spelers van theatergroep KEK. Deze heb ik destijds samen met Hans Gommer (stadscomedian van Utrecht red.)opgericht, dat is inmiddels ongeveer 15 jaar geleden. Deze voorstellingen zijn voor ons een leuk nieuw experiment.” De Groeverij is daar een prachtige plek voor: “Op de aankondiging staat ook ‘in en met gebruikmaking van de sfeervolle omgeving van de Groeverij!.”

Kaartjes zijn te koop via www.degroeverij.nl en de deur gaat op beide avonden open om 20.00 uur.

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn