Informatieavond over de nieuwe aanvliegroute

Het kabinet is bezig met een plan voor een vierde aanvliegroute naar Schiphol over de provincies Gelderland, Utrecht en Noord-Holland. Over dit onderwerp maken bewoners uit Houten zich ernstig zorgen. Er is een informatieavond in de raadszaal van het gemeentehuis in Houten georganiseerd, waar onder andere wethouder Paul van Ruitenbeek het woord neemt. 

Eén van de initiatiefnemers van deze avond is Froukje, en zij was afgelopen zondag gast bij het radioprogramma de ‘Sunday Move’. Zij spreekt haar zorgen uit: “In het kader van de nieuwe luchtruimherziening komt er een nieuwe aanvliegroute. Wij van de kerngroep ‘Stop de 4de aanvliegroute’ schrokken ons dood.” Volgens Froukje is voor dit onderwerp meer aandacht nodig: “Niemand wist het. Vrijwel niemand wist het. Het is in de Tweede Kamer geen vraagstuk geworden. Ook de gemeentelijke overheden wisten het niet en daarom hebben we de taak op ons genomen om de gemeentes in te lichten.”

Hinder 

Persoonlijk verwacht ze veel hinder van de nieuwe aanvliegroute: “Ik verwacht heel veel hinder. Als je met andere mensen praat hoor je al veel geluiden dat er meer vliegtuigen boven Houten vliegen. Dat komt ook dat het luchtruim nu is vrijgegeven omdat Soesterberg verdwenen is richting het noorden.”

Informatieavond 

Meer weten over de gevolgen van een nieuwe aanvliegroute? De informatieavond in het gemeentehuis van Houten (raadszaal) is op donderdag 11 april van en aanmelden kan via www.stop4deroute.nl.

Luister hier het fragment in de Sunday Move terug:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn