Interim-directie legt functie neer in Houten

HOUTEN – Afgelopen dinsdag heeft de interim-directie van de gemeentelijke organisatie, een week voor hun geplande vertrek, haar functie neergelegd. Het gaat om Alwin Oortgiessen en Richard Sessink. Zij hebben dit in een brief in de gemeenteraad laten weten. 

In de afgelopen periode is er veel gesproken om verbeteringen te creëren in de ambtelijk-bestuurlijke samenwerking. De interim-directie heeft geconcludeerd dat deze verbeteringen uitblijven, waarbij de toon van de communicatie en omgangsvormen tussen wethouders en ambtenaren als vervelend worden ervaren.

Signaal
Met het neerleggen van de functie geven Alwin Oortgiessen en Richard Sessink een signaal af, waarvan het college geschrokken is. De burgemeester heeft afgelopen donderdag gesproken met alle fractievoorzitters. Aanstaande dinsdag wordt er een interpellatiedebat gehouden. Een interpellatiedebat is een specifiek type debat binnen een gemeenteraad, waarbij een gemeenteraadslid vragen stelt aan een wethouder over een bepaald onderwerp of beleid. Het doel van een interpellatiedebat is om opheldering te krijgen over een bepaalde kwestie en om de verantwoordelijke bewindspersoon ter verantwoording te roepen. Deze interpellatie is aangevraagd namens de voorzitter van het seniorenconvent Anneke Dubbink, ook fractievoorzitter van de PvdA.

Continuïteit
De loco-gemeentesecretaris heeft deze maand de dagelijkse leiding. De werving van een nieuwe directie was al afgerond. De nieuwe gemeentesecretaris Roelof van Netten start in augustus en de nieuwe directeur fysieke leefomgeving Judith Köbben begint in september. De nieuwe directeur bedrijfsvoering Richard Vrieling start maandag 8 juli.  

Foto: Omroep Lekstroom 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn