Internationaal succes voor schoonspringers Matthew Hibbert en Oona Abbema

BERGEN (NO) – Twee jonge schoonspringers van Aquarijn uit Nieuwegein zijn afgelopen weekend succesvol geweest op een internationaal toernooi in het Noorse Bergen. Matthew Hibbert en Oona Abbema gingen met goud naar huis in de categorie mix synchroon vanaf 3 meter.

Aan het toernooi deden deelnemers uit Zweden, Finland, Denemarken, Engeland, Amerika en Zuid-Afrika mee. Van het Nieuwegeine Aquarijn was Matthew Hibbert aanwezig met teamNL onder leiding van Ramon de Meijer. Yuna Hulkenberg, Lars van Hilten, Aiden Wallegie en Oona Abbema sprongen namens Aquarijn onder leiding van coach Sabine de Vroome.

Matthew Hibbert liet zien dat hij mee kan draaien in de top. Hij werd vierde op de 1 en 3 meter. De komende maanden gaat hij voor school stage lopen in Engeland. Hij kan dan mee gaan trainen bij het sterke team van Sheffield. Hier gaat hij de laatste stappen zetten op weg naar de Europese Junioren Kampioenschappen. Die worden in juli gehouden in Polen.

Oona Abbema
Oona Abbema sprong in de seniorencategorie. Na een lange voetblessure in het vorige seizoen, is ze nu terug op het niveau waarop ze wil presten. Op de 3 meter behaalde de 5e plaat, maar op de 1 meter lukte het haar de derde plaats behalen.

Later op de dag was er nog meer succes toen Hibbert en Abbema bij het mix synchroon op de 3 meter een spannende strijd wonnen. De gouden medaille kregen ze omgehangen door coach Sabine de Vroome.

Foto: Aquarijn

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn