Irene Hesling zet grote stap richting EK -21

HOUTEN – Irene Hesling (JV Groot Houten) heeft zilver behaald tijdens de European Cup Juniors in het Spaanse Malaga. Hiermee zette Hesling een flinke stap voor deelname aan het Europees Kamioenschap onder 21 jaar.

Onlangs reisde Irene Hesling naar het Spaanse Malaga voor deelname aan de European Cup Juniors. Voor de Judo Bond Nederland was dit het eerste internationale meetmoment voor EK kwalificatie. ,,Het ging best wel goed, want ik ben dus tweede geworden.”

,,Er volgen nog twee meetmomenten. De eisen voor het EK zijn een medailleplek en minimaal een vijfde plek”, weet Hesling. ,,De medaille is binnen. Dus bij de andere toernooien moet ik vijfde of hoger eindigen.”

Malaga
Na winst op de Spaanse Sala Cano en Vizoso Hernandez moest Irene het in de finale opnemen tegen de Portugese Conceicao. Waar Irene vier weken geleden tegen deze tegenstandster in het Italiaanse Lignano nog de winst pakte, moest zij nu een nederlaag incasseren.

Hesling had het in Malaga uitstekend naar haar zin. ,,We zaten in een tophotel, met zwembaden en alles er op en er aan”, klinkt het enthousiast. ,,We zaten vlakbij de haven. Mijn ouders en broer waren ook mee. Zondag was ik vrij, toen hebben we er een heerlijke dag van gemaakt.”

Studie
De combinatie tussen studeren en topsport gaat Hesling goed af. Al is een periode met tentamens en soms meerdere toernooien ook pittig. ,,Maar als ik mijn studie onverhoopt niet haal kan ik altijd nog wat vakken doorschuiven naar volgend jaar”, klinkt het. ,,Al hoop ik natuurlijk mijn studie gewoon te halen.”

Het behalen van de zilveren medaille op het internationale meetmoment zorgt voor rust. ,,Ik had als optie om nog een toernooi te judoën als dit niet zou lukken, maar dat is dus niet nodig. Dat scheelt wel.”

Het EK judo -21 is in september. Voor die tijd volgen nog twee andere meetmomenten. ,,Eerst maar de zomer”, zegt de Houtense die zichzelf als ultieme doel had gesteld om deel te mogen nemen aan het EK. ,,Ik wilde dat halen en dan heb je ook de verwachting dat je op dat niveau kunt presteren. Maar je moet het natuurlijk wel doen.”

 

Foto’s: Europese Judo Unie
Dit artikel is een coproductie met Ruben Driessen

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn