Job Reumer opgelucht na handhaving

HOUTEN – Afgelopen zondag won L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten van BFC in ‘The Best of Two’. Daarmee verzekerde de handbalploeg dat ze nog een jaar in de hoogste divisie van België en Nederland spelen. 

De trainer van de ploeg Job Reumer reageerde opgelucht na de 31-38 overwinning tegen BFC: “Haha ja, ik ben natuurlijk opgelucht. We hebben gedaan wat we moesten doen. Eind goed, al goed.”

Moeizame eerste helft
Het eerste kwartier ging gelijk op volgens de trainer: “We begonnen aanvallend vrij goed; alles wat we schoten ging er ook in. Helaas gebeurde dat bij de tegenstander ook, waardoor het nog gelijk op ging. Ze kwamen zelfs nog op 13-11 voorsprong nadat wij grote kansen misten.”

Omzetting
Na deze achterstand besloot Job om het één en ander om te zetten: “We hebben wat veranderd in onze dekkingsvorm. We gingen van een 6-0 naar een 5-1 verdediging. Dat betekent dat je één speler iets meer vooruit laat verdedigen, wat aanvallender is dan de 6-0, waar iedereen tegen de cirkel aanstaat. Hierna kwamen we op voorsprong en die namen we in de rust de kleedkamer in. In de rust heb ik daar nogmaals op gehamerd.”

Tweede helft
Invaller Rogier Teeuwissen wist zich te onderscheiden: “Rogier was op schot in de tweede helft en viel dus goed in. We kwamen daarna meteen in een flow. De keeper Bjorn Brachten had een paar goede reddingen en we wisten ook te scoren. Dat pakte in de tweede helft goed uit en dat resulteerde in een ruime voorsprong. Op dat moment zag je bij BFC dat ze het lieten liggen.”

Drankjes
Na afloop was Job blij: “We hadden het eigenlijk in de eerste wedstrijd al moeten beslissen, maar uiteindelijk hebben we het in deze wedstrijd vanaf de 20ste minuut goed gedaan. Ik zag bij iedereen een opluchting dat we volgend jaar weer in de BENE-League actief zijn. Het was een lange rit terug, en daar hebben we volop van genoten.”

Contractverlenging
De contractverlenging is nog niet ondertekend, maar er worden wel gesprekken gevoerd: “Er is nog niks getekend, daar voeren we nu gesprekken over. Er komt ook een nieuwe assistent-trainer, maar het is nog even afwachten.”

Dubbel gevoel
Over het hele seizoen heeft Job een dubbel gevoel: “Ik ben trots dat we in de BENE-League blijven, dat is goed voor Houten en de regio Utrecht. Aan de andere kant had ik gehoopt dat we meer konden stunten dit seizoen, maar we zijn wel heel veel wedstrijd dichtbij geweest. Ik hoop dat we volgend jaar meer kunnen aanhaken en tegenstand kunnen bieden”

Foto: Ils Pattipeilohy

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn