Jongerenaward voor Thijmen uit Benschop

Thijmen Schimmel uit Benschop zet zich al jarenlang in voor jongeren met een beperking. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Op woensdag 24 april ontving hij hiervoor de jongerenaward. De jury is unaniem. “Thijmen is een voorbeeld voor anderen en verdient hiervoor alle eer.” Burgemeester Laurens de Graaf, kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka reikten de prijs uit.

De 23-jarige Thijmen traint al sinds zijn 18e jaar (zaal)voetballers met een beperking bij Omnisport in Benschop. Ook zet hij zich met veel enthousiasme in voor diverse sportevenementen: als scheidsrechter, als vlagger op de KNVB-velden en als coach bij voetbaltoernooien van de KNVB-Friends-League voor kinderen en jongeren met een beperking.

Voorbeeld
Ook sportevenementen, zoals de tompoucenloop op Koningsdag, de avondvierdaagse (als verkeersregelaar) en scholenclinics voor volleybal kunnen op zijn inzet en hulp rekenen. “Dit alles getuigt van grote inzet, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.”

KNVB-Friends-League
Sinds twee jaar traint hij ook voetballers met een beperking in IJsselstein. Daarnaast geeft hij voetbaltraining op hoger niveau en vlagt elk weekend divisiewedstrijden op de KNVB-velden in Heerlen, Volendam en Enschede. Eerder was hij een waardevolle KNVB-jeugdscheidsrechter. Ook treedt Thijmen op als coach bij voetbaltoernooien van de KNVB-Friends-League voor kinderen en jongeren met een beperking.

Goedlachs
“Thijmen is een jongen met het hart op de goede plek, altijd vrolijk, goedlachs, niet lui en zeer waardevol voor de jongeren die hij training geeft. Een jongeman die jongens en meiden met een beperking en een moeilijke leeftijd van 12 tot 25 jaar zeer enthousiast maakt om te voetballen. Hij motiveert de jongeren om op hun niveau het beste uit zichzelf te halen”, luidt het juryrapport.

Jongerenaward
De Jongerenaward wordt uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar die zich bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht of die een goed initiatief hebben genomen. Aan de winnaar van de Jongerenaward worden een cadeaubon, oorkonde en bloemen uitgereikt.

Foto: Gemeente Lopik

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn