Jongerengesprek over Europa in Enter

HOUTEN – De Europese verkiezingen staan voor de deur en dat is ook interessant voor jongeren. Op woensdagavond 22 mei staat daarom het Jongerencentrum Enter in Houten in het teken van Europa. Iedereen van 13-27 jaar oud is welkom om zich aan te sluiten bij een ‘Avondje Europa’. 

Jongeren praten over Europa
PVDA en Groenlinks organiseren deze avond samen met jongerencentrum Enter. Jonge raads- en commissieleden uit Houten doen mee met het gesprek. Tijdens deze avond kunnen jongeren in  gesprek gaan over Europa, en wat dat voor jonge mensen betekent.

Avondje Europa voor jongeren
Susan van Erp van GroenLinks: “Je bent van harte welkom voor een Avondje Europa voor jongeren. Het is een ‘algemene’ avond zonder partijpolitiek. GL-PvdA zijn initiatiefnemers en hebben de avond samen met jongerenwerkers van Enter georganiseerd, omdat we graag jongeren actief willen betrekken bij (het belang van) Europese politiek. De avond zal geleid worden door een vrijwilliger van Enter. We hebben alle jonge (onder 27) raads- en commissieleden uit Houten uitgenodigd om deel te nemen en hopen op een mooie opkomst.”

Boodschap
Susan vervolgt: “De belangrijkste boodschap is dat Europa niet iets ‘ver wegs’ is maar grote invloed heeft op ons leven, ook of misschien zeker dat van jongeren. Op de avond maken we dat ‘tastbaar’ en gaan we in gesprek over de grote thema’s die op dit moment spelen. Europa is dus een interessant en belangrijk onderwerp om meer over te weten en al helemaal om op 6 juni voor naar de stembus te gaan.”

De entree is gratis. Aanmelden voor het mee-eten in Willem’s Eetcafe om 18.00 uur: tot 22 mei 15.00 uur kan via de Enter-app.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn