Ketlin van Esschoten exposeert in Theater Pantalone: ‘Creativiteit is de weg naar alles’

“Creativiteit is de weg naar alles, door creatief te zijn vergroot je je wereld en leer je op andere manieren kijken”, zegt kunstenaar Ketlin van Esschoten. Ketlin is beeldend kunstenaar met een achtergrond in de architectuur. Ze exposeert regelmatig binnen en buiten IJsselstein. Op dit moment is haar werk te zien in Theater Pantalone.

Haar kunst kenmerkt zich door een zoektocht naar de ultieme samensmelting van verschillende materialen die ze verwerkt in abstracte composities. In haar mixed media werk ligt een groot deel van haar binnenwereld besloten. Persoonlijke verhalen en ervaringen, maar ook haar zorgen over maatschappelijke vraagstukken vertaalt zij in het gebruik van steeds weer nieuwe materialen. “Het wordt gaandeweg een experimenteel leerproces.”

Scheppingsdrang
“Ik heb dat altijd gehad, ik blijk te beschikken over een oneindige scheppingsdrang en inspiratie, gecombineerd met de verzamelwoede van een ekster. Het was altijd een puinhoop, want alles deed mee, ik kan overal iets mee. Van een doos maakte ik een kasteel en van aluminiumfolie een jurk. Dat is een soort belevingswereld, een fantasie die je van jezelf hebt. Eigenlijk ben ik al mijn hele leven een kunstenaar.”

Ze exposeerde eerder bij Kunstmoment Diepenheim, Galerie Fija, Museum IJsselstein, MATERIE, Badhoevendorp, Galerie Zeeuwart Renesse en Galerie Sille in Oudewater.

Ketlin van Esschoten, Mixed Media is tot en met 13 juli 2024 te bekijken in Theater Pantalone, Linnaeusweg 5 in IJsselstein.

Foto: Ketlin van Esschoten

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn