Klaar voor de start bij de Tour de Schalkwijk

 HOUTEN/SCHALKWIJK – Binnenkort is het weer tijd voor de Tour de France, maar hier in de regio hebben we onze eigen fietsevenement: Tour de Schalkwijk. De Tour de Schalkwijk vindt plaats van 14 tot en met 21 juli.

Siri is één van de organisatoren en ze is te gast in de uitzending van Sunday Move. “De Tour de Schalkwijk is een wielerronde voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, en wordt gehouden van 14 tot en met 21 juli en duurt een hele week.” Bij de organisatie zijn veel inwoners uit Schalkwijk betrokken. “Heel veel mensen die vroeger zelf ook hebben meegedaan met de Tour.” Er zijn 5 etappes, 2 tijdritten en een ploegentijdrit.

Zomervakantie
“De Tour vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie, iedereen die mee wil doen probeert z’n vakantie er een beetje omheen te plannen. Het hele dorp is dan in Schalkwijk te vinden.” Er doen ongeveer 92 kinderen mee, verdeeld over 10 ploegen. “En verder lopen er zo’n 150 medewerkers rond die helpen met het opzetten. En er worden ook allerlei feesten georganiseerd in het dorp.”

Valpartijen
“Er zijn nog niet echt favorieten”, zegt Siri. “Al zijn er wel kinderen die vorig jaar erg goed waren en nu weer meedoen. Die houden we wel in de gaten. En er zijn natuurlijk ook altijd valpartijen. Als de laatste rit geweest is, dan weten we pas wie er met de winst vandoor gaat.” Siri heeft zelf vroeger ook vier jaar meegefietst. “Maar ik was niet zo’n goeie fietser”, lacht ze. Haar rol in de organisatie is die van coördinator. “Dat doen we met een groepje van acht. We regelen en coördineren alles, van verzekeringen tot vergunningen. Ik ben bijvoorbeeld ook penningmeester”, legt ze uit. “Maar er zijn nog veel meer commissies die ons ondersteunen.”

Feest
Ook voor de veiligheid wordt gezorgd. “De weg is natuurlijk afgesloten voor ander verkeer, en er zijn EHBO’ers die meerijden en aanwezig zijn, we hebben een veiligheidscommissie, ploegleiders die meefietsen. We hebben van de week met de hele ploeg een EHBO-cursus gedaan.” Rond de Tour worden ook de nodige feesten georganiseerd. “Tijdens de eerst zaterdag is er een Happy New Tour Party, dan gaan we de vloer even goed inwijden.” Ook op woensdag is er een feestje. “Er zijn ook een aantal straatfeesten waar iedereen van harte welkom is. En op zaterdag is er een feest op De Brink. Dan gaan we het even goed afsluiten!”

 


Foto: Rene van den Brandt

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn