Kleurrijke kunst & knallende grafiek in laatste week expositie

IJSSELSTEIN – Met ‘De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdgeest van de jaren 80’, blikt Museum IJsselstein terug op een decennium waarin in het museumgebouw een jongerencentrum was gevestigd. Naast alle herinneringen aan de Kajuittijd is er vooral ook veel kunst te zien uit die periode. De tentoonstelling gaat de laatste week in, en is nog tot en met zondag 2 juni te bezoeken.

Kunstkenner Peter Jonkers selecteerde voor deze expositie maar liefst 100 werken die het tijdsgevoel op prachtige wijze weergeven. “Denk aan knallende grafiek, punky collagetechnieken en monumentaal textielwerk. Voor de kunst was dit een hele interessante periode.” Er is werk te zien van Ad Arma, Barbara Broekman en vele anderen. Kunstenaar Willem Verburg maakte voor deze tentoonstelling nieuw werk: een compilatie van 40 jaar ‘klodderen en razen’.

Schrijversontbijt
Als slotactiviteit organiseert het museum op zondag 2 juni ‘Het Schrijversontbijt’. Een workshop met een knipoog naar de elementen die zo kenmerkend waren voor De Kajuit. Zo was er iedere vrijdag een activiteit voor de jongeren om ervoor te zorgen dat ze later begonnen met drinken. ‘Schelden en Ketteren met meneer Doesburg’ was veruit favoriet. “Een tot de verbeelding sprekende titel die je bij het ontwikkelen van een workshop Creatief schrijven natuurlijk niet kunt laten liggen”, lacht schrijfdocent Mariola Dirkzwager.

Na een gezamenlijk ontbijt en een bezoek aan de expositie kunnen de schrijvers zich twee uur lang uitleven met pen en papier, en alle herinneringen aan een bijzondere periode laten stromen. Aanmelden en info via deze link.

Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DG  IJsselstein
www.museumijsselstein.nl


Foto: Karin Doornbos

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn