‘KOM Urban’: Afsluitende expositie van KunstGein in DE KOM

NIEUWEGEIN – Tot en met zaterdag 6 juli kun je in theater DE KOM de expositie ‘KOM Urban’ bezoeken. Het is de tiende, en meteen afsluitende tentoonstelling die Stichting KunstGein in het theater organiseert. Tijdens de verbouwing van het stadshuis vonden ze hier tijdelijk onderdak. Na de expositie keren ze terug naar hun oude stek.

Er zijn dit keer kunstwerken te zien die gemaakt zijn door drie medewerkers van het theater. Eén van hen is Sandra Verkamman. Sandra is als docent beeldende kunst sinds 2021 verbonden aan het kunstencentrum. In haar werk is spelen een belangrijke drijfveer. Ze werkt in haar cursussen ook graag met kinderen. Kinderen inspireren haar: “Hun speelsheid, onbevangenheid en experiment vind ik te gek.”

Haar werk kenmerkt zich in vorm, kleur en gelaagdheid. Naast schilderen is ze zich de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op diverse druktechnieken. “Hierbij kan je goed experimenteren en werken met lagen.”

Kalligrafie
Hamza Gaderi is geboren in Iran en woont al 31 in Nederland. Hij werkt als beheerder bij DE KOM, maar hij is opgeleid als ruimtelijk vormgever. Ook volgde hij bij de volksuniversiteit in Nieuwegein een cursus kalligrafie. Hamza begon al op jonge leeftijd met kalligraferen, hij leerde het zichzelf aan. Kalligrafie kan als middel gebruikt worden voor verschillende doeleinden en dat maakt het voor hem aantrekkelijk. Hamza: “Kalligrafie heeft, naast de esthetische waarden, ook meditatieve kwaliteiten.”

Straatcultuur
En last but not least: fotograaf Evi Kruizinga. In haar werk staan de verschillende aspecten van eigenheid en styling centraal. In de foto’s die in DE KOM geëxposeerd worden ligt de focus op kleurgebruik, streetwear en straatcultuur. “Elke foto straalt puurheid, sensitiviteit en creativiteit uit.”

Foto: KunstGein, fotograaf Evi Kruisinga

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn