Koningsdag in Houten: 25e editie OkePop

Net als voorgaande jaren wordt ook komende Koningsdag in Het Oude Dorp van Houten OkePop georganiseerd. Mensen kunnen zich vermaken met bands, dj’s en, voor de jeugd, springkussen.

,,We hopen op goed weer”, zeggen organiatoren Jorg en Erik in radiKoningsdag in Houten: 25e editie OkePop
oprogramma The Sunday Move. ,,OkePop is ontstaan vanuit de jongerenvereniging. Die is ontstaan uit vrienden die elkaar kenden van kerk. Zij wilden graag iets leuks organiseren. Dat is nu vijfentwintig jaar geleden.”

Ons-kent-ons
Het is een bijzondere editie. ,,We richten ons eigenlijk op iedereen. Mensen met jonge kinderen kunnen zich ook prima vermaken. Het gaat om muziek, gezelligheid en vrienden.” Erik is de afgelopen vijfentwintig jaar altijd betrokken geweest bij het evenement. ,,De laatste zeven jaar zit ik echt in de organisatie”, vertelt hij.

Juist het ons-kent-ons-sfeertje maakt OkePop zo aantrekkelijk volgens de heren. ,,Veel evenementen zijn heel groot, dat is bij ons niet zo en dat geeft een unieke sfeer die we erg gezellig vinden”, zegt Jorg die ooit als barman betrokken raakte bij het evenement. ,,Voor veel mensen is het een soort reünie van mensen die ze van vroeger kenden.”

Geen Lowlands
De organisatie verwacht zo’n duizend bezoekers over de hele dag. ,,Dat ligt ook aan het weer. Maar als dat mee zit hebben we op de piek zo’n 700 menen rondlopen op het festival. We zijn geen Lowlands, maar dat is juist ook onze kracht. Ik kan me geen nare incidenten herinneren. Mensen kennen ons en elkaar. Maar ook als je ons nog niet kent: wees welkom!”

Dit artikel is een co-productie met Ruben Driessen en Remco Steenman

Beluister hier het radio-interview met organisatoren met Erik en Jorg: 

 

DJ Remigius
Ook kwam DJ Remigius langs bij DJ Ivar Sip van Omroep Lekstroom. Remco Steenman (DJ Remigius) is al 35 jaar actief bij OKE en zal tijdens koningsdag wederom zijn kunsten vertonen. Het interview is hier terug te luisteren:

Dit is een coproductie met Ruben Driessen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn