Korenfestival ondanks regen goedbezocht

IJSSELSTEIN – Ruim 65 koren met in totaal 2500 zangers en zangeressen vulden zaterdag 25 mei de binnenstad van IJsselstein tijdens het Fulco’s Vocaal Festival. Pop, smartlap, shanty en klassiek wisselden elkaar af op de verschillende podia. De regen mocht de pret niet drukken, al was het minder druk dan voorgaande jaren. De sfeer was er niet minder om.

Dit was alweer de elfde editie van het populaire festival dat inmiddels een vaste waarde is in IJsselstein. Het begon ooit als een initiatief van Fulco’s Regionaal Mannenkoor. “Bij de eerste editie van het festival namen er voornamelijk mannenkoren uit de regio Utrecht deel”, vertelt Herman de Bruijn van het organisatieteam. Nu is dat helemaal anders. “We hebben mannen- en vrouwenkoren, gemengde koren, popkoren, shanty-koren, jongeren- en soms ook kinderkoren. Heel divers, dus voor elk wat wils.” De koren komen uit alle delen van Nederland.

Binnen- en buitenpodia
De organisatie is er de afgelopen jaren in geslaagd om het aantal locaties uit te breiden tot twaalf, waaronder de twee monumentale kerken, de raadzaal in het oude stadhuis, het Fulcotheater, diverse horecagelegenheden en drie overdekte buitenpodia. Ondanks de sombere weersvoorspellingen, viel het met de regen enorm mee. De meeste bezoekers waren voorbereid en hadden een paraplu meegenomen, of zochten hun toevlucht bij een van de binnenlocaties.

Video: Jon Nellestijn

Foto: Karin Doornbos

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn