Korfbalderby gemakkelijke prooi voor Fortissimo

De korfballers van Fortissimo hebben zaterdag de streekderby van het Nieuwegeinse Koveni zonder veel problemen gewonnen. In IJsselstein won de thuisploeg met 18-12.

Alleen in de beginfase dacht het publiek dat Koveni iets te vertellen zou hebben toen de ploeg van trainer Frits de Gooijer brutaal de voorsprong pakte: 0-2. Maar in de eerste lentezon van 2024 stelde Fortissimo al snel orde op zaken. Na het maken van de gelijkmaker, wist de thuisploeg zonder al te veel problemen uit te lopen naar een ruststand van 9-6. Hoewel de voorsprong na rust zorgvuldig werd uitgebouwd, zat Fortissimo-trainer Bert van Drongelen niet met een gerust gevoel op de bank. ,,Dat is ook de aard van het beestje. Ik ben er nooit echt gerust op”, legde hij na afloop uit. ,,En vergeet niet: Koveni had een periode waarin het gemakkelijk tot scoren kwam. Als wij dan even stilvallen kun je ook zomaar in de problemen komen. Het is wel een derby. Als het dan spannend word kun je ook zomaar de boot in gaan. Gelukkig gebeurde dat niet.”

De oefenmeester die volgend jaar het tweede team van OVVO uit Maarssen gaat trainen was duidelijk:,,Wij hebben uitgesproken dat we voor de eerste plaats willen gaan. Dan staat Koveni wel op het lijstje om te winnen. Ik denk dat Sparta onze grootste concurrent is, maar dan moeten we wel eerst dit soort wedstrijden winnen. Dus vandaag tegen Koveni, maar ook de volgende wedstrijd tegen HKC moeten we winnen. Dat is wel een lastig potje. Het voordeel is wel dat we HKC kennen, want in de zaal hebben we twee keer tegen ze gespeeld. Als we allebei in normale doen zijn winnen we die wedstrijd, maar dan moeten we wel scherp blijven trainen.”

Texels biertje

Hoewel Koveni in de tweede helft de korf regelmatig wist te vinden, wist Fortissimo probleemloos de punten op Sportpark IJsseloever te houden: 18-12. Toch had Van Drongelen nog genoeg aandachtspunten gezien:,,Onze valkuilen zijn dat we het in de verdediging nog wel eens willen laten lopen. En twee: als je wordt achterverdedigt door een club als Koveni, en dat gaat HKC ook doen, dan willen wij nog steeds in een heel hoog tempo korfballen. Dat hoeft dan niet. Zet het rustig neer. Ons ene vak had daar iets meer moeite mee. Dan kan het hotseknotskorfbal worden en dat moet je niet hebben. Dan ben je alle controle kwijt. Het is simpel: zet iemand onder de korf en schiet maar. Als je vijf of zes keer schiet maak je echt wel een doelpunt.” Fortissimo heeft twee weken de tijd om de puntjes op de i te zetten. ,,Dat komt op de trainingen wel”, wist Van Drongelen. ,,Nu eerst even genieten van de punten en een Texels biertje.”

Overige uitslagen van korfbalteams uit het Lekstroomgebied:
Amicitia – Victum 8-9

 

Fortissimo – Koveni in beeld: 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn