Kunstenaars live aan het werk tijdens Street Art Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Het Street Art Festival kon vorig jaar op veel belangstelling rekenen. Op 7, 8 en 9 juni komen opnieuw kunstenaars van over de hele wereld naar Nieuwegein om live hun kunstwerken te creëren. Dit weekend kunnen bezoekers van Cityplaza al een aantal makers aan het werk zien.

Op 6 juni wordt de route officieel geopend door wethouder Ellie Eggengoor. De kunstwerken zijn tot eind augustus te zien in het centrum van Nieuwegein en in de wijken. Van de Batau tot Fokkesteeg: overal is iets te zien. Rondom de kunst zijn er diverse events en (gratis) workshops georganiseerd. Denk aan een Instagram- en selfie challenge of een graffitiworkshop voor jongeren.

Gratis workshop voor kinderen
Onder begeleiding van ervaren kunstenaars kunnen kinderen hun creativiteit kwijt in een zelfgemaakt kunstwerk. “Een geweldige manier voor kids om hun creativiteit te uiten en te ontdekken!”, aldus de organisatie. “Alle materialen worden verstrekt, dus je hoeft alleen maar je enthousiasme en leergierigheid mee te nemen.”

Gezamenlijk initiatief
Street Art Nieuwegein is een project van Bibliotheek de Tweede Verdieping, Nieuwegeinse markten, Theater de Kom, Citymarketing, Zie meer in Nieuwegein, Mooi Rijnhuizen, City, Cityplaza en Gemeente Nieuwegein.

Via de plattegrond is de expositieroute eenvoudig te volgen. Op deze pagina is ook te lezen waar je de app kunt downloaden. Meer informatie over het programma en de workshops vind je op www. cityplaza.nl.

Foto: Cityplaza, StreetArt 2023

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn