Laatste keer Open Dag IJsselateliers

IJSSELSTEIN – Het doek valt voor de kunstenaars van de IJsselateliers aan de Noord IJsseldijk. De voormalige varkensstallen waar de club sinds een aantal jaar huist, krijgen een andere bestemming. Als afscheid organiseert de groep op zondagmiddag 7 juli nog een keer een Open Atelier.

“We vinden het enorm jammer, maar het is niet anders”, zegt Willem. Hij is een van de kunstenaars en huurt zijn atelier sinds 2018. “Maar de ateliers bestaan natuurlijk al veel langer.” De huurders zijn tijdig door de gemeente op de hoogte gebracht van de nieuwe bestemmingsplannen en hadden tijd om een ander onderkomen te zoeken. “Helaas niet in IJsselstein, we hebben een plek in Benschop gevonden waar we met z’n allen kunnen zitten, maar daar moet nog het een en ander gebeuren voor we er in kunnen trekken.” Atelierruimtes zijn schaars in IJsselstein.

Traditie
Als afscheid organiseert de kunstenaarsgroep nog een keer een Open Dag. “Traditioneel doen we dit ieder jaar aan het begin van de zomer, maar nu is het meteen een afscheid van de plek waar we jarenlang met veel plezier hebben gezeten.” De dag krijgt een feestelijk tintje met live-muziek van het gitaarduo Kylian en Thijs. “En vanwege de op handen zijnde verhuizing kunnen bezoekers kunst kopen met forse kortingen tot wel 50%”, zegt Willem.

De volgende kunstenaars doen mee aan de Open Dag: Qassim Alsaedy, Leny Gubbi, Jan Herbrink, Miranda Karskens, Karel Mol, Adja van Oers, Oscar Riezebos, Marlies Ruiter, Willem van der Wiel en Marie-Louise Wijsmuller.

Kijk voor meer informatie over de kunstenaars en de Open Dag op de Facebookpagina van de groep.

Foto: Alex van Empel

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn